Antena Căutare

Prajitura de Craciun: Reteta Tort cu mere si stafide

Acest tort are toate aromele iernii si nu va lua o zi intreaga pentru pregatire. Merele rase il fac dens, dar si sfaramicios. Pentru a castiga timp ingheata tortul pana la momentul cand ai timp sa-l decorezi.

Ingrediente pentru reteta Tort cu mere si stafide:

- 200g unt;

- 200g zahar muscovado;

- 3 oua batute;

- 1 lingura melasa, poate fi inlocuita cu sirop de artar;

- 200g faina;

- 2 lingurite de praf mirodenii (nucsoara, scortisoara, ienibahar, cuisoare);

- 1 lingurita praf de copt;

- 2 mere rase;

- 300g stafide.

Mod de preparare pentru reteta Tort cu mere si stafide:

1. Se da cuptorul la 160C/gaz 4. Se unge o tava rotunda cu diametru de 20cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat cu un tel electric primele sapte ingrediente intr-un bol pana se obtine un amestec gros si deschis la culoare. Cu o lingura se incorporeaza merele si stafidele in acest amestec.

2. Se asaza amestecul intr-o tava rotunda si se coace 50 de minute - o ora, sau pana cand coca devine aurie, este elastica atunci cand o atingeti, iar cantitatea s-a redus lasand putin spatiu intre forma si prajitura. O scobitoare va iesi din coca curata atunci cand prajitura s-a copt. In acest stadiu al pregatirii, prajitura poate fi pastrata intr-un container vidat sau in congelator pentru aprope o luna - aduceti la temperatura camerei inainte de decorare.

Pofta buna!

Citeste si Good Food!

7 secrete ale cozonacului perfect... Reteta de post a zilei: Spaghete cu legume si ulei de nuci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x