Ingrediente pentru reteta chiftelute de peste cu lamaie si patrunjel:
- 500 grame file de cod;
- Doua linguri ulei de masline;
- Un ou mare, batut usor;
- ¼ cana ceapa taiata fin;
- Doua linguri maioneza;
- Doua linguri mustar de Dijon;
- 6 linguri pesmet;
- 3 linguri patrunjel tocat fin;
- Putin sos picant (Tabasco);
- Sare mare si piper.
Mod de preparare pentru reteta chiftelute de peste cu lamaie si patrunjel:
1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune pestele pe o foaie de copt intr-o tava si unge-l cu putin ulei. Da pestele la cuptor pentru 15-20 minute pana cand se rumeneste bine. Apoi scoate-l si lasa-l la racit. Sterge-l usor cu un prosop de hartie si faramiteaza-l cu furculita.
2. Intr-un bol mare amesteca pestele, oul, ceapa, maioneza, sucul de lamiae, mustarul, pesmetul, patrunjelul, sosul picant, sarea si piperul. Amesteca usor pana ingredientele sunt omogenizate.
3. Formeaza chiftelute de marime potrivita. Intr-o tigaie adanca incinge putin ulei. Prajeste chiftelutele pe ambele parti, pana cand sunt rumenite si aurii.
Pofta buna!
Foto: cookcheif.com