- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru cei care adoră parizerul, dar vor o alternativă făcută în casă, Roxana Blenche le sare în ajutor cu o rețetă simplă, dar extrem de delicioasă, care nu necesită multe ingrediente.
Citește și: Rețetă de cheesecake cu lămâie fără coacere. Un desert rapid și cu foarte puține ingrediente
Rețeta de parizer de casă a Roxanei Blenche
Roxana Blenche a enumerat ingredientele și a explicat toate etapele preparării.
Ingrediente:
- o ceapă albă;
- 3 morcovi;
- o țelină;
- un pui;
- două frunze de dafin;
- 5 grame de piper boabe;
- 10 grame de sare;
- 2 plicuri de gelatină;
- 300 de ml de supă de pui;
- 70 ml de suc de sfeclă.
Mod de preparare:
Rețeta de parizer de casă nu este deloc grea, ci chiar simplă, mai ales după indicațiile oferite de Roxana Blenche.
Primul pas constă în a spăla și curăța cu grijă legumele. Pe urmă, acestea se pun la fiert, alături de pui și se condimentează totul cu frunze de dafin, sare și piper, după gust.
Citește și: Rețetă de frappé cremos și răcoritor. Îți dă energie pentru întreaga zi
Ce spun experții culinari despre parizerul din zilele noastre
Dacă în trecut parizerul era un adevărat pericol pentru sănătatea populației, acum experții culinari sunt de o altă părere. Se pare că acest produs ar fi în zilele noastre o adevărată delicatesă. Iată ce ar conține, de fapt!
„În continuare are o imagine proastă și este asimilat muncitorilor necalificați care-l consumă pe portiera mașinii, pe ziar. Poate reușim să schimbăm o parte din mentalitate, dar trebuie să ne ajute cumva și producătorii, să producă parizer calitativ", spune Cosmin Dragomir, organizator, potrivit Observator.
Potrivit experților culinari, parizerul nu mai este ce a fost în trecut. Acesta este un cârnat din carne de porc tocată fin amestecată cu slănină, similar cu Mortadella, originar din orașul Bologna. Este condimentat cu piper negru, nucșoară, ienibahar, semințe de țelină sau coriandru.
„Ar trebui să analizăm întâi bucata întreagă de parizer, să-i verificăm tactil consistența. Tăiem o felie, o mirosim, vedem intensitatea și ce exprimă parfumul acelui parizer. După care, gustativ, trebuie să simțim consistența și textura acelui produs.Textura să nu fie gumoasă, să nu am acea senzație de gumă de mestecat", spune Marian Timofti, președinte FNDA, conform sursei citate.
Produsul se găsește chiar în meniul unor restaurante celebre din țară, fiind o adevărată delicatesă. Și românii și-au schimbat părerea despre parizerul din prezent. Aceștia sunt de părere că un astfel de cârnat din carne de porc conține ingrediente calitative.
„Rețetele de atunci nu se mai aplică la rețetele pe care le avem acum și sunt convinsă că există produse de bază și produse de calitate superioară”, a fost părerea unui consumător.