Antena Căutare

Rețetă de pască fără aluat. Cum să faci cel mai delicios desert de Paște și să scapi de povara frământatului

Pasca este un desert extrem de îndrăgit care completează perfect mesele gustoase de Paște. Gospodinele care își doresc să așeze pe masă desertul tradițional, însă se feresc de frământarea aluatului, pot recurge la o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat.

Galerie
Rețetă de pască fără aluat, o rețetă simplă, ideală pesntru masa de Paște | Shutterstock

Rețeta de pască fără aluat este mult mai simplă față de pasca tradițională. Gospodinele care își doresc să scape de povara frământatului pot apela cu încredere la rețeta de pască fără aluat, aceasta fiind la fel de savuroasă ca cea originală.

Rețeta de pască fără aluat. Ce ingrediente sunt necesare și cum se prepară desertul de Paște

Pasca fără aluat se gătește prin împreunarea unor ingrediente și punerea compoziției la cuptor. Ingredientul de bază al acestui preparat este brânza de vaci.

Citește și: Rețeta de cozonac moldovenesc cu nucă și rahat a Mirelei Vida. Secretele prezentatoarei pentru cel mai pufos cozonac

Articolul continuă după reclamă

Ingredientele pentru pasca fără aluat. Cea mai simplă rețetă

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o pască fără aluat pentru masa de Paște. Rețeta pentru pasca fără aluat este una foarte simplă.

1 kilogram de brânză de vaci (de preferat ca brânza să fie cât mai cremoasă)

6 ouă (mari)

150 g zahăr

250 ml lapte

150 g unt topit

4 linguri de griș

4 linguri de făină

100 de grame de stafide (opțional. Aici cantitatea poate varia în funcție de gust)

150 de grame de zahăr

Esență de vanilie, sau semințe de la o păstaie de vanilie

O jumătate de linguriță de sare

Citește și: Pască zebră fără aluat. Rețetă de pască în două culori

Mod de preparare pască fără aluat

Pasca fără aluat are un mode de preparare foarte dimplu. Toto ce trebuuie să faci este să amesteci ingredientele și să bagi totul a cuptor.

Mai întâi, într-un castron mare, bate ouăle cu zahărul. Adaugă apoi brânza de vaci și laptele și amestecă bine. Urmează să pui untul topit, laptele, grișul, făina, sarea, vanilia și să amesteci din nou foarte bine. În cele din urmă pune stafidele.

Citește și: Pască fără aluat, dar cu multe stafide. Pască simplă, delicioasă și aspectuoasă

Pune toată compoziția într-o tavă rotundă unsă cu unt și tapetată cu făină (sau o tavă cu hârtie de copt). Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se bagă tava cu compoziția de pască. Se lasă la cuptor timp de o oră. Pasca se taie după ce s-a răcit. Poftă bună!

Citește și: Ce semnificații au pasca, oul roșu, cozonacul și mielul de Paște. De ce mâncăm aceste alimente în zi de sărbătoare

De ce mâncăm pască de Paște: Pasca simbolizează grija lui Dumnezeu față de oameni

Pasca amintește de mana din pustie, adică de darul lui Dumnezeu pentru israeliții care au mers în pribegie timp de 40 de ani și primeau resursele necesare vieții de la Dumnezeu, potrivit crestinortodox.ro. Astfel, pasca este pâinea binecuvântată, care semnifică grija și ajutorul lui Dumnezeu.

Citește și: Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafide

„Poporul evreu, prin puterea lui Dumnezeu, merge 40 de ani prin pustiu, fără resurse. Şi Dumnezeu le aducea de mâncare mană, adică pâine, prepeliţe, apă, tot ce le trebuia. Acea pâine ne aduce aminte de grija lui Dumnezeu faţă de noi", a explicat părintele.

Citește și: Pască cu aluat. Cele mai simple rețete pentru Paște

Cu timpul, acea rețetă de pâine dospită a fost îmboțățită, în prezent fiind un desert delicios. Pasca are formă rotundă și este decorată cu o cruce pe mijloc și cu două fâșii de aluat răsucit pe margini, care simbolizează coroana de spini a lui Iisus.

Totodată, fiind preparată în ajunul Învierii, pasca mai simbolizează promisiunea învierii şi a vieţii veşnice.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x