Plăcina cu afine și căpșuni a devenit rapid apreciată și cunoscută pe rețelele sociale. Este un desert ce poate fi preparat foarte ușor și cu puține ingrediente. De asemenea, poate să impresioneze orice iubitor de dulciuri.
Pentru a realiza o plăcintă perfectă este recomandarea utilizarea fructelor proaspete. Fructele trebuie să fie la apogeul lor de coacere, pentru a oferi un gust intens și o textură delicată. Acestea vor transforma fiecare mușcătură într-o explozie de arome naturale.
Un alt secret esențial este echilibrul perfect între savoarea fructelor și consistența aluatului. Aluatul trebuie să fie destul de fraged și să rețină suficient din sucul fructelor, pentru a evita ca desertul să devină prea uscat sau, dimpotrivă, prea umed.
Citește și: Ciocolata Dubai nu mai este în topul favoritelor. Ce delicatesă i-a luat locul. Are doar două ingrediente
Plăcina cu afine și căpșuni este un preparat potrivit atât pentru evenimentele speciale cât și pentru masa de zi cu zi. Desertul oferă o notă de prospețime și savoare, dar și un strop de nostalgie. Gustul furctelor proaspete te face să te gândești la zilele însorite și la momentele de relaxare cu cei dragi.
De asemenea, plăcinta cu afine și căpșuni are un aspect ce poate atrage privirile oricărui pofticios, fiind un desert care își merită locul pe masa de sărbătoare.
Rețetă de plăcintă cu afine și căpșuni
Pentru a pregăti acest desert, tot ce trebuie este să te lași ghidat de câteva ingrediente simple și un mod de preparare ușor de urmat, care îți va transforma rapid fructele proaspete într-o plăcintă savuroasă și plină de arome.
Ingrediente pentru plăcinta cu afine și căpșuni
Cei care își doresc să își încânte papilele gustative cu un desert gustos trebuie să aibă în bucătărie doar următoarele ingrediente:
• un pachet de foi subțiri de plăcintă;
• 4 ouă;
• 400 ml de lapte;
• 400 ml de smântână pentru gătit;
• 200 g de zahăr;
• 150 g de unt topit;
• un plic de praf de copt;
• coaja de la o lămâie;
• 120 g de afine;
• 200 g de căpșuni.
Mod de preparare plăcintă cu afine și căpșuni
Metoda de preparare pentru plăcinta cu afine și căpșuni este una rapidă și foarte ușoară. Acest desert poate să impresioneze orice invitat la masă. Iată cum se realizează:
„Într-un bol mai mare batem ouăle cu zahărul. Adăugăm și praful de copt, laptele călduț, smântâna pentru gătit și coaja de la o lămâie. Dăm deoparte și ne ocupăm de foi. Luăm câte 2 foi, le ungem cu puțin unt topit, adăugăm alte două foi, încă puțin unt topit, le rulăm ca pe evantai, le îndoim și le punem in tavă. Repetăm procesul cu restul foilor.
Sfat important: nu le strângeți foarte tare, acestea trebuie să fie răsfirate pentru a absorbi mai bine crema. Punem căpșuni și afine proaspete, crema lichidă pregătită mai devreme și băgăm direct la cuptor (180 de grade, 30-35 de minute). Rezultatul? O bunătate de plăcintă de care nu te poți satură. Perfectă pentru întreagă familie - de la mic la mare. Este delicioasă atât caldă, cât și rece” apare în descrierea unui videoclip pe TikTok.