Antena Căutare

Reteta de post a zilei: Rosti cu pastarnac

Chiftelutele de pastarnac sunt dulci si aromate. Le poti consuma simple sau ca garnitura la un fel principal.

Ingrediente pentru reteta de post Rosti cu pastarnac:

- 500g de cartofi decojiti si rasi;

- 500g de pastarnac mic, decojit si ras;

- 1 ceapa mare rasa;

- 2 lingurite de cimbru tocat;

- 75 g de margarina topita, plus extra pentru prajire.

Mod de preparare pentru reteta de post Rosti cu pastarnac:

1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se pun cartofii rasi intr-un prosop de bucatarie si se storc pentru a indeparta excesul de lichid. Se pun intr-un vas impreuna cu pastarnacul, ceapa, cimbrul si margarina topita. Se asezoneaza bine si se amesteca. Se imparte amestecul in 6 parti, carora li se dau forme de chiftele.

2. Se incalzeste putina margarina intr-o tigaie nonaderenta pana cand face spuma, apoi se prajeste fiecare chiftea timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine rumena si crocanta (probabil va fi necesar sa le prajesti in doua serii). Se pun pe o tava si se coc la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand sunt fragede atunci cand sunt impunse cu un cutit.

Pofta buna!

FOTO: goodfood.ro

Desert: Reteta Prajitura aromata cu smochine... Gustare rapida: Reteta Pizza cu chorizo, capere & rucola...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x