Atunci când te gândești la preparatele pentru masa de Paște, ai nevoie de multă imaginație pentru a pregăti niște preparate cu care chiar să reușești să îți surprinzi invitații.
Chef Roxana Blenche, prezentatoarea emisiunii culinare Hello Chef, vine cu o rețetă de-a dreptul inovatoare când vine vorba de deserturi. Dacă familia ta preferă prăjitura Snickers, atunci cu siguranță ar trebui să încerci această variantă specială a desertului popular.
Rețeta de Snickers cu linte a la chef Roxana Blenche
Ingrediente - Rețeta de Snickers cu linte a la chef Roxana Blenche
Pentru aluat
- 9 albușuri
- 300 gr zahăr
- 1 praf de copt
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 7 linguri de făină
- 300 gr nucă măcinată
- ciocolată albă
Pentru cremă
- 8 linguri de zahăr
- 9 gălbenușuri
- încă 150 gr zahăr
- 300 gr unt
- 500 gr linte verde
Pentru decor
- 240 gr ciocolată neagră
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- fulgi de ciocolată albă și/sau neagră
Mod de preparare - Rețeta de Snickers cu linte a la chef Roxana Blenche
Mai întâi punem lintea într-un bol și adăugăm apă rece peste ea pentru a o lăsa la hidratat. Separat, într-un alt bol punem 9 albușuri peste care adăugăm un praf de sare și le batem spumă cu mixerul. Apoi adăugăm în ploaie 300 gr zahăr.
Într-un vas mic stingem praful de copt cu zeama de lămâie. Acest amestec se adaugă peste albușuri, după care punem 7 linguri de făină cernută și amestecăm cu bezeaua până se încorporează. Următorul pas constă în adăugarea nucii măcinate pe care o amestecăm foarte bine.
Citește și: Rețeta de post de plăcintă cu varză călită care va fi pe placut întregii familii. Cum se prepară
Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt și întindem uniform cu o spatulă. Dăm aluatul la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Într-o tigaie, punem 8 linguri de zahăr și topim zahăru la o temperatură mică. Luăm cele 9 gălbenușuri de ou și le punem într-un bol, peste care adăugăm 150 grame zahăr și le spumăm cu mixerul. După ce zahărul din tigaie s-a topit, punem peste el 300 gr unt și așteptăm să se formeze un amestec omogen. Treptat adăugăm amestecul cu gălbenușurile de ou și amestecăm încontinuu, lăsând focul mic.
Gătim compoziția pe foc timp de 15 minute. Între timp, blatul s-a copt și radem ciocolată albă cât încă e fierbinte.
Scoatem lintea hidratată pe un prosop curat și o tamponăm ca să se absoarbă apa. Adăugăm apo lintea în crema de caramel cu ou și o încorporăm.
Peste blatul cu ciocolata albă rasă turnăm crema cu caramel, ou și linte și o uniformizăm. La final adăugăm un strat de ciocolată neagră topită. Puteți decora cu fulgi de ciocolată albă și neagră. Înainte de consum, prăjitura ar trebui să stea cel puțin 4 ore la frigider.
Cum se pregătește cel mai gustos drob de miel. Preparatul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște... Babka cu ciocolată, rețeta de cozonac însiropat de care te vei îndrăgosti...