Ingrediente pentru reteta Salata calda de rata servita cu sos Merlot:
- 2 pulpe de rata;
- 2 cartofi, cu coaja;
- 85g de bob verde (sau de fasole uscata);
- 1 andiva rosie, cu frunzele separate;
- o mana buna de creson;
- 2 sfecle rosii coapte, decojite si taiate felii.
PENTRU SOS
- 8 linguri de vin rosu, de exemplu Merlot (consumati restul in timpul mesei);
- 1 hasma, feliata subtire;
- 1 lingura de gem de coacaze;
- 1 lingurita de supa de pui;
- 1 lingura ulei de masline.
Mod de preparare pentru reteta Salata calda de rata servita cu sos Merlot:
1. Se incinge cuptorul la 170º C/ gaz 5. Se inteapa pielea de pe copane cu o furculita, se freaca cu sare si piper negru, apoi se asaza intr-o tava si se da la cuptor pentru 50 de minute, pana ce pielea capata o culoare aurie si devine crocanta.
2. Intre timp, se fierb cartofii 10 minute pana ce sunt aproape moi, se scurg, se curata de coaja si se taie cubulete. Se adauga in tava langa rata, se dau prin grasimea lasata si se lasa la cuptor pentru ultimele 30 de minute de preparare ale ratei sau pana ce se rumenesc.
3. Se prepara sosul. Se rastoarna vinul si hasma intr-o tigaie si se fierb pana ce cantitatea scade la jumatate. Se adauga supa si gemul de coacaze si se amesteca pana se topesc. Se adauga uleiul de masline.
4. Se fierbe bobul 7-8 minute, se scurge, dupa care se curata de pielita care il acopera, pentru a dezvalui verdele crud din interiorul boabei. Se aranjeaza frunzele de andiva si de creson in boluri mari, putin adanci, impreuna cu sfecla rosie si bobul. Se rup bucati de friptura si se presara impreuna cu cartofii peste salata. Se stropeste cu sos.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Desert delicios: Reteta Tarta cu branza si pere... Gustare: Reteta Briose din paine cu malai...