Ingrediente pentru reteta Tarta de dovlecei cu parmezan:
- 1 pachet de 375g aluat frantuzesc din comert;
- 3 dovlecei, feliati subtire;
- 2 catei de usturoi, feliati;
- ulei de masline;
- 4 linguri de mascarpone;
- 50g de parmezan ras.
Mod de preparare pentru reteta Tarta de dovlecei cu parmezan:
1. Se incinge cuptorul la 180º C/gaz 6. Se desface aluatul pe o tava de copt si se modeleaza o margine de 2cm.
2. Se amesteca dovleceii cu usturoiul, uleiul de masline si condimente din belsug.
3. Se amesteca branza mascarpone cu jumatate din cantitatea de parmezan si se presara peste aluat, in perimetrul marginii trasate. Se aranjeaza dovleceii suprapusi, pe randuri. Se da la cuptor 15 minute, apoi se presara cu parmezan. Se mai lasa la copt 15-20 de minute.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Reteta: Penne in hora de branzeturi aromate... Reteta delicioasa: Pizza autentica...