Pentru români, Paștele este momentul în care casa se umple de rude, sufletele de lumină și mesele de mâncare. În fiecare an, abia așteptăm reîntâlnirea cu pasca, friptura de miel și ouăle roșii. Dar parcă o dată la ceva timp, ar merge și o abatere culinară de la tradiții. În special când rețetele nu presupun ingrediente prea exotice sau costuri prea piperate.
Oricum, un card de cumpărături rezolvă oricând problema prețurilor. Iar cu rețetele venim noi!
Somon odihnit pe legume de primăvară
Niște cartofi și păstăi parțial fierte se amestecă alături de roșii cherry, măsline fără sâmburi și frunze mari de busuioc proaspăt. Le treci pe toate printr-o ploaie de ulei de măsline, piper și sare și le așezi într-o tavă înaltă de copt. Somonul file vrea și el același tratament, dar cu puțină zeamă de lămâie în plus. Apoi, așezi somonul peste legume, cu pielea în sus și mai strecori niște sferturi de lămâi printre ele. Totul se lasă la cuptorul preîncălzit timp de 10 minute sau până somonul se rumenește frumos. Rapid, sănătos și de sezon!
Brioșe rapide în cruce
Dar cu dulcele cum facem? La fel de simplu și rapid. 225 de grame de unt și 200 de grame de zahăr își dau întâlnire în blender, până amestecul devine pufos și frumos. Într-un castron mare, combini migdale mărunțite, 100 de grame de făină, ceva condimente, praf de copt și sare, după care cerni totul peste aluatul de mai devreme. Mai adaugi niște coajă rasă de portocală, cu zeamă cu tot și 3 ouă mari. Amesteci totul până se îngroașă aluatul și mai arunci în bol niște fructe uscate, merișoare sau mere. Adaugi câte o lingură de amestec în forme de brioșe și dai la copt la 180 de grade, timp de 35 de minute. Reduci puțin căldura și le mai lași vreo 20 de minute, să se înalțe mândre din tavă. Mai rămâne doar să decorezi crucea pe fiecare brioșă, cu bombonele sau zahăr pentru decor.
Salată cu ouă care rămân
Știm cu toții că se vopsesc prea multe ouă de Paște. Și nu ne mai dăm seama cum să le integrăm în meniu. Dar alături de câteva frunze și condimente, iese o salata binevenită după mese grele. Pentru început, toci niște pătrunjel și ceapă și amesteci cu usturoi zdrobit, sare și piper. Desfaci, speli și tai fiecare frunzuliță a unei salate mari și le adaugi într-un bol, alături de amestecul de pătrunjel. Adaugi și 4 ouă fierte, decojite și înjumătățite. Într-un mojar, zdrobești un chilli uscat cu 3 linguri de sare și presari totul peste frunze și ouă. Mai iei 4 anșoa tăiate pe lungime și le amesteci cu ulei din conservă, zeamă și coajă rasă de lămâie. Și împarți bucățile de anșoa peste ouă, având grijă să ajungă sosul peste toate frunzele. Un deliciu!
Tu ce rețete mai neobișnuite pregătești pentru masa de Paște? Anul ăsta, lasă-ți imaginația să-și facă de cap în bucătărie și lasă-l pe CardAvantaj să se ocupe de cumpărături, indiferent de ingrediente. Poți să-l folosești și pentru cadourile de iepuraș, pentru drumuri prin țară sau mese la restaurant. În caz că rețetele de acasă nu se dovedesc atât de inspirate.
5 cele mai bune rețete de drob de miel, porc, pui sau curcan pe care să le încerci...