Antena Căutare

Trei mâncăruri mediteraneene pe care trebuie să le încerci

Bucătăria cu specific mediteranean este foarte populară în toată lumea și, în ultimii ani, odată cu migrarea masivă către tările cu astfel de specific, nici românii nu se sfiesc să se bucure de aceste mâncăruri delicioase.

3 mâncăruri mediteraneene pe care trebuie să le încerci | sursa foto: pixabay.com

Bucătăria cu specific mediteranean este foarte populară în toată lumea și, în ultimii ani, odată cu migrarea masivă către tările cu astfel de specific, nici românii nu se sfiesc să se bucure de aceste mâncăruri delicioase.

Diversitatea produselor din hipermarketuri a transformat misiunea de a găsi ingredientele necesare preparării rețetelor mediteraneene într-una foarte ușoară. Acum, nu mai este necesar să mergi în restaurant pentru a savura cele mai interesante preparate, ci le poți pregăti chiar și la tine acasă.

Totuși, nu trebuie uitat faptul că cele mai bune variante le poți mânca tot în țările care dispun de climat mediteranean, întrucât ingredientele vor fi mereu proaspete și pregătite de bucătari cu experiență și foarte pricepuți. În acest sens, Spania este o destinație excelentă, atât pentru cei care vor să viziteze locuri frumoase, cât și pentru amatorii de mâncăruri delicioase. Avantajele bucătăriei mediteraneene constă în ușurința cu care poți prepara rețetele, dar și în faptul că felurile de mâncare sunt prietenoase atât cu vegetarienii, cât și cu cei care consumă totuși carne. Iată trei dintre cele mai interesante mâncăruri mediteraneene pe care trebuie să le încerci, fie atunci când călătorești, fie chiar la tine acasă.

Brânză Halloumi pe grătar

Articolul continuă după reclamă

Consistența și gustul delicios al brânzei halloumi, specialitate cipriotă, îi atrage foarte mult chiar și pe vegetarieni. Aceștia au început să integreze tot mai mult deliciosul preparat în meniurile lor, pentru că brânza poate ține locul cărnii și poate oferi foarte mult din necesarul caloric al unei zile. Prepararea ei se poate face atât în tigaie, cât și la grătar, însă cea din urmă variantă este cea preferată în țara de origine și cea recomandată de orice bucătar. Tot ce îți trebuie este o cantitate de brânză pe care o consideri potrivită pentru masa ta, sare, piper, oregano uscat și zeamă de lămâie. După ce lași brânza pe grătar timp de un minut, pe ambele părți, scoate-o și condimenteaz-o cu sare, piper și oregano, după ce ai adăugat și zeama de lămâie peste ea. Vei obține un preparat excelent, pe care îl poți servi alături de o salată de legume, sparanghel sau chiar humus.

Scoici cu vin

Scoicile sunt preparate foarte utilizate în bucătăria mediteraneană. Chiar dacă par complicate, rețetele care implică acest aliment nu sunt deloc dificil de preparat și pot fi savurate atât la restaurant, cât și la tine acasă. Experiența deosebită este cea din restaurantele spaniole, portugheze sau italienești, însă dacă vrei să îți faci singur scoici cu vin, trebuie să ai la dispoziție vin alb sec, scoici, ceapă verde, pătrunjel, ulei, piper și usturoi. Așadar, nimic complicat. Scoicile se spală inițial foarte bine, se triază cele ușor deschise și se aruncă, iar restul sunt gata de preparat. Între timp, poți încinge ulei într-o cratiță, iar odată încins poți adăuga peste el ceapa șu usturoiul. Ulterior, se adaugă și scoicile, vinul, puțin piper, iar timp de un sfert de oră le vei lăsa pe foc pentru ca scoicile să se deschidă. După acest timp de așteptare, poți adăuga pătrunjel. Amestecă bine scoicile, scuturând vasul, iar preparatul tău va fi gata de servire.

Somon cu legume fierte

Considerat de foarte mulți oameni drept cel mai gustos tip de pește, somon se bucură de o popularitate ridicată și în România. Deși nu este foarte ieftin, somonul poate fi cumpărat din foarte multe magazine și se poate găti în multiple moduri. O variantă specific mediteraneană este somonul cu legume fierte. Ai nevoie, pe lângă pește, de cartofi, porumb din conservă, fasole fideluță, roșii, morcovi, usturoi, pătrunjel, unt, sare, piper, cimbru și lămâie. Pentru o aromă deosebită, lasă somonul la frigider câteva minute, după ce îl condimentezi cu sare, cimbru și piper. În acest timp, poți curăța, spăla și tăia cartofii și morcovii. Odată pregătite legumele, pune-le la fiert alături de fasolea fideluță și, după ce s-au înmuiat, scurge apa și amestecă-le cu porumb. Toarnă peste ele untul topit și usturoiul pisat, iar peste tot amestecul adaugă sare și piper. Somonul poate fi gătit la grătar sau la cuptor, iar odată ce este gata îl poți pune pe farfurie, lângă amestecul de legume. Adaugă puțină zeamă de lămâie peste el și este gata să fie savurat.

Bucătăria mediteraneană are foarte multe produse delicioase de oferit, iar brânza halloumi, scoicile cu vin și somonul cu legume fierte sunt doar câteva dintre opțiuni.

Puțini știu despre dieta cu dulciuri care nu îngrașă. Mit, sau realitate?... Pe principiul Nici burgerul nu mai este ce a fost, iată câteva idei de burgeri care se află în topul preferințelor consu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x