- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ai chef de ceva dulce, dar nu ştii ce ai putea să găteşti? Ei bine, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă să prepari tortul "Visul Fructelor".
INGREDIENTE:
- 400 gr biscuiti digestivi cu scortisoara
- 150 gr unt
- 400 gr branza mascarpone
- 250 gr branza tartinabila
- coaja de lamaie
- 200 gr zahar pudra
- esenta vanilie
- 500 gr capsuni proaspete (mari)
- 5 albusuri
- un praf sare
- 250 gr zahar pudra
- 200 gr ciocolata
- 250 ml smantana lichida
- 50 gr zahar
- ulei
Mod de preparare:
Albusurile se mixeaza spuma, cu un praf de sare, pana devin dense si albe. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o compozitie ferma. Se asaza sub forma de disc pe o tava de copt prevazuta cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit, la 100 grade aproximativ, timp de o ora, pana devine tare si coapta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Biscuitii digestivi se macina grosier si se amesteca cu untul topit. Se tapeteaza la baza unei forma de copt, in strat egal.
Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in jumatati transversale. Se tapeteaza cu acestea peretii formei de copt, insa nu inainte de a-i unge cu putin ulei. Astfel, capsunile vor arata frumos, vor avea un aspect lucios in momentul in care se scoate inelul de la forma de copt.
Branza mascarpone se amesteca cu branza tartinabila, zahar, se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se toarna compozitia peste baza de biscuiti, cu atentie, sa nu cada jumatatile de capsuni. Se niveleaza frumos si se da la rece.
Smantana lichida se mixeaza pana devine frisca. Ciocolata neagra se topeste si se lasa la temperat, dupa care se incorporeaza in frisca. Compozitia rezultata se toarna peste cea de branza si se da din nou la rece.
Inainte de servire, se scoate din frigider, se indeparteaza inelul de la forma de copt, se asaza deasupra bezeaua, se garniseste totul cu ciocolata si capsuni, frunze de menta pentru un plus de culoare.
Un desert de senzatie, plin de gust si savoare!