Carcasa este construita din aliaj de magneziu cu suport ergonomic din aluminiu, iar ca element absolut nou, de mentionat noua articulatie de sustinere a ecranului, care inlocuieste deja faimoasa articulatie cilindrica, specifica modelelor VAIO. Astfel, grosimea sistemului a fost redusa la mai putin de 24 milimetri, iar greutatea la nici doua kilograme (1,75 kg.) Ecranul (13 inci) este foarte subtire (in jur de 6mm), are un finisaj mat, care nu reflecta lumina, perfect pentru utilizare intr-un mediu de birou. Nu oboseste ochii si are unghiuri de vizualizare decente.
Insa, de departe cea mai interesanta caracteristica este bateria. Utilizand o combinatie de Lithium-Polymer, ofera suficienta energie pentru o activitate de aproape... sase ore (in conditii de utilizare intensa). Asta inseamna ca, daca nu va jucati sau nu va uitati la filme toata ziua si folositi sistemul la scris, de exemplu, sau pentru "surfat" pe Internet, este posibil sa obtineti o autonomie de 10-11 ore, suficient cat sa indulceasca orice critica. Cireasa de pe tort este bateria externa, care poate fi incarcata separat, fara a fi conectata la sistem sau atasata fara sa fie nevoie de inchiderea sistemului sau deconectarea bateriei interne, sporind autonomia cu cateva ore bune. Revenind la critica, sunt trei elemente care trebuiesc luate in calcul.
Zgomotul si evacuarea caldurii
VAIO SB beneficiaza de sistemul grafic "Hibrid Dinamic", care se activeaza automat sau manual intre unitatea Intel integrata si unitatea grafica AMD Radeon HD seria 6000. Dintr-un punct de vedere, intr-adevar, un avantaj, controlul resurselor devenind astfel absolut, in functie de activitate.
Insa, apar trei inconveniente. Zgomotul ridicat pe care-l face ventilatorul instalat in partea din spate a sasiului, atunci cand procesorul sau unitatea grafica sunt puse la grea incercare. Lucru firesc, in anumite conditii, insa poate fi considerat un element de disconfort. Baza sistemului se incinge nepermis de mult, atunci cand se executa in mod constant programe care necesita folosirea intensa a procesorului sau a puterii grafice. Asta in cazul in care nu folositi un sistem de racire extern, cunoscut deja posesorilor de notebook-uri. Nu ai nicio sansa sa-l tii pe genunchi mai mult de 15 minute, in functie de activitate.
Categoric nu este un laptop pe care sa vrei sa-l tii pe genunchi. Disconfortul va fi evident. Daca la laptop-urile "obisnuite", cu evacuarea caldurii in lateral, mai puteai sa-l pacalesti, tinand partea cu ventilatorul in afara, la SB n-ai nicio sansa, pentru ca se incalzeste toata baza, avand evacuarea pozitionata central.
Functii "Fast Boot" si acces web rapid pentru o productivitate crescuta, tastatura iluminata si senzor de iluminare, Conectivitate "everywair" 3G WWAN, modem 3G incorporat (7.2Mbps), pentru retelele de telefonie mobila.
Am ajuns si la pret. Cinci mii de lei pentru SB, patru mii pentru modelul SB2L si zece mii pentru Bugatti-ul seriei S (SA).
Caseta tehnica Model - VPCSB1V9E/B
- Procesor Intel® CoreTM i5-2410M Genuine Windows® 7 Professional (64bit)
- Memorie 4GB DDR3 1333Mhz SDRAM
- Unitate de stocare Hard Disc 500GB
- Ecran 33.7cm (13.3") VAIO Display Plus (1366x768)
- Sistem hibrid de grafica AMD RadeonTM HD 6470M + Intel® HD Graphics
- Unitate optica DVD SuperMulti Drive
- WLAN 802.11b/g/n; 3G WWAN; Bluetooth® 2.1; Hi-Speed USB 2.0 (x2), SuperSpeed USB 3.0 (x1); Camera web; Fast boot, Butoane VAIO Assist,Web, Hybrid Graphics Switch
- Dimensiuni (DxHxW) 224,5 x 23,9 x 331mm (aproximativ)
- Greutate Aproximativ 1,75kg (cu bateria integrata)
Citeste si jurnalul.ro!