Ai Whatsapp? Află cum poți să vezi dacă ai fost atacat de hackeri, zilele acestea

 
+2 click pentru
galerie

Lovitură puternică pentru utilizatorii rețelei Whatsapp! Un atac cibernetic de mare amploare a permis răufăcătorilor să intre pe conturi și să facă schimbări incredibile! Cum îți dai seama dacă ai fost atacat?

Un nou atac cibernetic arată cât de vulnerabili sunt utilizatorii aplicaţiilor pe telefoanele mobile. De data aceasta, WhatsApp a fost ţinta hackerilor

Ei au instalat programe de supraveghere pe telefoanele şi alte dispozitive ale mai multor utilizatori. Atacatorii cibernetici au folosit funcţia de apelare vocală a aplicaţiei pentru a suna victima.

Astfel, software-ul spion era instalat, chiar dacă utilizatorul Whatsapp răspundea sau nu la acel apel. De multe ori, apelul a dispărut la scurt timp din istoricul de convorbiri telefonice.

Programul de supraveghere a fost creat de o companie israeliană care în trecut a dezvoltat un program spion pentru colectarea datelor personale şi accesarea microfonului, camerei şi locaţiei a victimelor.

Aplicaţia Whatsapp aparţine de gigantul Facebook, reţea de socializare care a fost implicată în scandalul Cambridge Analytica. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI