Antena Căutare

FBI atacă dur Rusia: FaceApp este o „potențială amenințare de contraspionaj”. Aplicația a avut vreun amestec în alegerile din SUA?

Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din SUA cunsideră aplicația rusească FaceApp "potenţială ameninţare de contraspionaj".

FBI acuză aplicația rusească FaceApp de contraspionaj

Un director adjunct al FBI a trimis o scrisoare pe 25 noiembrie, către liderul minorităţii democrate din Senat Chuck Schumer, precizând că aplicația FaceApp reprezintă o ameninţare din cauza numeroaselor mijloace prin care Kremlinul poate accesa "comunicațiile telefonice şi online".

FBI va cerceta aplicația extrem de populară pentru a afla dacă guvernul rus s-a implicat prin acest mijloc în alegerile din SUA.

Potrivit agerpres.ro, directorul adjunct al FBI Jill Tyson în scrisoare a precizat următoarele: "FBI consideră orice aplicaţie de telefon mobil sau produs similar dezvoltat în Rusia, cum este şi FaceApp, o potenţială ameninţare de contraspionaj, pe baza datelor pe care produsul le colectează, a politicilor privind intimitatea şi condiţiile de utilizare şi a mecanismelor legale aflate la dispoziţia guvernului rus care permit acces la date pe teritoriul Rusiei"

Prin urmare, a mai spus Tyson, FBI "va evalua dacă oficiali aleşi, candidaţi, campaniile politice sau partidele" din SUA au fost ţinte ale "unor operaţiuni străine de influenţare care au implicat FaceApp".

Zvonuri legate de aplicația FaceApp au mai existat, dar de data aceasta FBI a etichetat oficial aplicația ca fiind un potențial pericol pentru securitatea alegerilor din SUA.

FaceApp este o aplicație mobilă pentru iOS și Android dezvoltată de compania rusă Wireless Lab. Aplicația generează transformări extrem de realiste ale fețelor din fotografii folosind rețele neuronale bazate pe inteligența artificială. Aplicația poate transforma o față pentru a face să zâmbească, să pară mai tânără, să pară mai în vârstă sau să schimbe sexul.

Citește și:

Kaspersky Lab anunță că o falsă aplicaţie FaceApp infectează victimele cu un modul adware

WhatsApp: Trucul pentru a trimite fotografii de înaltă calitate... Schimbare uriașă pe Instagram: aplicația va cere datele de naștere ale utilizatorilor noi. Ce se întâmplă cu cei sub 13 ...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x