Antena Căutare

Inteligenţa artificială a învăţat să recunoască portretele “photoshopate”

Dacă ochiul uman poate cu greu sau deloc să distingă fotografiile cu oameni modificaţi digital de cele reale, AI-ul se dovedeşte extrem de eficient la această sarcină.

Cercetătorii de la Universitatea Berkeley, împreună cu specialiştii de la Adobe, au creat un instrument bazat pe inteligenţă artificială care nu doar că identifică portretele modificate, dar ştie şi cum pot fi aduse acestea la aspectul iniţial.

În acest sens, s-a folosit un script cu ajutorul căruia au fost fotografiaţi oameni şi apoi au fost alterate imaginile în Photoshop. Alterările au vizat elemente fiziologice, precum forma ochilor, zâmbetul, nasul, obrajii, etc.

Ambele forme ale imaginilor, originalele şi variantele modificate, au fost date spre procesare unei reţele neuronale care, astfel, a încercat să identifice deosebirile pentru a putea face distincţia între fotografia originală şi cea prelucrată.

Rezultatul a fost că AI-ul a identificat corect portretele modificate în 99% din cazuri.

Mai mult, prin intermediul aceluiaşi proces de învăţare mecanică, inteligenţa artificială identifică şi instrumentele folosite pentru modificare, sugerând în concordanţă paşii prin care poate fi adus un portret la aspectul iniţial.

Practic, AI-ul a învăţat să dea undo portretelor “photoshopate” fără să fi văzut vreodată originalul.

De menţionat totuşi că această tehnică nu este universal valabilă, ci se aplică doar prelucrărilor făcute în Photoshop cu “Face Aware Liquify”, un instrument care poate fi folosit pentru diverse modificări mai mici sau mai mari ale feţei umane.

Sursa : news.ro

Care este scopul tastei Fn de pe tastatura? Nu te-ai fi gândit niciodată!... Elimină stresul și scade tensiunea arterială! Activitatea pe care o faci zilnic, dar nu ești conștient de avantajele pe ...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x