Microsoft lansează browser-ul Edge, bazat pe tehnologia Google

Microsoft are în mod oficial un nou browser web, numit tot Edge, dar care foloseşte motorul Chromium, dezvoltat de rivalul Google.

Aşa cum a promis în ultima parte a anului trecut, prima versiune stabilă a noului browser Edge, urmaşul răposatului Internet Explorer, este disponibilă de la jumătatea acestei luni.

Printre funcţiile importante ale browser-ului Microsoft se numără suportul pentru extensii dezvoltate pentru Chrome, sincronizarea setărilor şi a datelor personale prin intermediul unui cont şi suportul pentru teme, unde există inclusiv un “dark mode”.

Noul Edge dispune şi de un sistem de protecţie împotriva tracker-elor. La fel ca cel din Firefox, acesta foloseşte trei nivele diferite de setări. Cel mai agresiv nivel de protecţie poate face nefuncţionale anumite site-uri sau componente ale site-urilor vizitate.

Browser-ul va fi livrat treptat PC-urilor cu Windows 10 prin sistemul de update-uri. Alternativ, cei care nu sunt dispuşi să aştepte, pot să-l descarce şi să-l instaleze încă de pe acum.

Eventual, acesta va fi integrat în Windows 10 şi va fi disponibil în mod implicit după instalarea sistemului de operare sau la achiziţionarea unui nou cu PC cu Windows.

Interesant este că browser-ul funcţionează şi pe Windows 7, deşi această versiune de Windows tocmai şi-a încheiat ciclul oficial de viaţă.

Însă, noul Edge nu funcţionează doar pe Windows. Există deja o versiune disponibilă şi pentru macOS.

Sursa : news.ro

Ultimele știri