Antena Căutare

6 efecte surprinzătoare ale mierii de Manuka asupra sănătății

Mierea de Manuka este produsă din polenul florilor arborelui de Manuka, o specie de arbust cu frunze perene. Acest arbore are proprietăți incredibile de vindecare, mierea de Manuka fiind folosită pentru uz terapeutic.

6 efecte surprinzătoare ale mierii de Manuka asupra sănătății
| https://pixabay.com/ro/photos/miere-drag-gustos-alimente-823614/

Mierea de Manuka este produsă din polenul florilor arborelui de Manuka, o specie de arbust cu frunze perene. Acest arbore are proprietăți incredibile de vindecare, mierea de Manuka fiind folosită pentru uz terapeutic. Mierea de Manuka originală se găsește în unele insule din Noua Zeelandă și Australia. Istoria sa începe în vechile triburi indigene, fiind folosită de populația Maori, mai târziu fiind transmisă de coloniști.

Mierea de Manuka: proprietăți

Beneficiile mierii de Manuka au fost descoperite în anul 1981 de către dr. Peter Molan, acesta descoperind că are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antiseptice și antifungice. Pe baza studiilor sale s-a dovedit că mierea de Manuka ameliorează multe probleme datorită proprietăților sale.

Mierea de Manuka hidratează, ba chiar repară pielea, o face netedă și ajută la protejarea pielii atunci când ne expunem razelor de soare. Mai mult, poate vindeca afecțiunile cavităților bucale, cum ar fi gingivita, dar și afecțiunile sistemului digestiv, arsurile, durerile de stomac, gastro-esofagita. Printre cele mai cunoscute beneficii a mierii de Manuka se numără abilitatea acesteia de a combate bacteriile ce cauzează infecții sinusale și de a lupta împotriva insomniilor.

6 efecte surprinzătoare ale mierii de Manuka asupra sănătății:

1. Refluxul gastroesofagian și alte afecțiuni ale stomacului

Mierea de Manuka contribuie la tratarea problemelor digestive. S-a constatat că numărul celor care apelează la antibiotice pentru vindecare, indiferent de cauză, este din ce în ce mai mare, așa că de aici apar și probleme digestive majore. Mai exact, o persoană care consumă des antibiotice va avea microflora intestinală distrusă și de aici apar și problemele. Mierea de Manuka previne astfel de probleme și chiar contribuie la vindecarea celor ce suferă de reflux gastroesofagian.

2. Arsuri și răni

Mierea de Manuka de la Green Boutique are proprietăți antibacteriene și contribuie la grăbirea procesului de vindecare a arsurilor și rănilor. Protejează și în fața infecțiilor care pot apărea la nivelul pielii determinate de acest tip de arsuri. Mierea de Manuka grăbește vindecarea, ameliorează durerea și ajută pielea afectată de arsuri să se refacă mai ușor. Persoanele care suferă de ulcer varicos, dermatite sau psoriazis o folosesc pentru tratarea acestor afecțiuni.

3. Bolile sinusurilor

Mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene și de aici apare și capacitatea acesteia de a trata mai multe tipuri de afecțiuni ale aparatului respirator, precum sinuzită cronică, astm, rinită, tuse cronică, pneumonii, bronșite.

4. Probleme ale pielii

Datorită proprietăților antibacteriene, masca cu miere de Manuka ajută la problemele pielii, oprind inflamația. Dacă ai pielea uscată, mierea de Manuka îți va păstra pielea hidratată. Contribuie la vindecarea problemelor pielii, a arsurilor și rănilor și protejează pielea atunci când ne expunem la soare.

5. Gingivită și carii

Datorita beneficiilor sale, mierea de Manuka este recomandată persoanelor care se suferă de gingivită. Are proprietăți antimicrobiene și împiedică la formarea plăcii dentare și de aici la apariția cariilor. Cu cât vei consuma mai multă miere de Manuka, cu atât vei fi mai sănătos și vei avea dinți mai puternici.

6. Insomnie și tulburări ale somnului

Dacă ai probleme cu somnul, mierea de Manuka poate fi de ajutor. Adaugă puțină miere într-un pahar cu lapte înainte să te culci și vei avea parte de un somn odihnitor în fiecare seară. Mierea de Manuka eliberează în organism glicogen, substanță ce contribuie la prevenirea insomniilor. În plus, mierea de Manuka stimulează producția de melatonină.

Mierea de Manuka este densă, are o culoare portocalie închisă, gust caramelizat și un miros de plantă lemnoasă inconfundabil.

Există 3 tipuri de miere de Manuka:

  • Mierea de Manuka pentru consum – se găsește în cantități mai mari, aceasta neavând o activitate antibacteriană
  • Miere Manuka UMF, care conține enzima metilglioxal, acizi aromatici, fenoli și flavonoizi care au anumite proprietăți chimice antibacteriene
  • Miere Manuka Activa, are o activitate antibacteriană peroxidică. Peroxidul de hidrogen este cel mai important ingredient găsit în această miere. Fiind considerată singura miere cu proprietăți medicinale, aceasta este numită de asemenea și cel mai puternic antibiotic natural.

Diferența dintre mierea obișnuită și mierea de Manuka este aceea că mierea de Manuka conține metilglioxal într-o cantitate foarte mare, acesta fiind o substanță activă, responsabilă de proprietatea antibacteriană a mierii. Efectul antibiotic al mierii este mai puternic atunci când concentrația de MG este mai mare.

Mierea de Manuka este protejată în timpul extracției și se menține la temperaturi naturale.

Atunci când vorbim despre prețul mierii de Manuka, știm că acesta este ridicat comparativ cu prețul mierii obișnuite, din pricina cantității mici produsă de albine, a perioadei de maturare, a condițiilor în care este tratată și păstrată.

Ce alte afecțiuni mai tratează mierea de Manuka?

  • Escherichia coli (E. coli)
  • Staphylococcus aureus (Staph infections)
  • Citrobacter freundii
  • Proteus mirabilis
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Salmonella typhimurium
  • Streptococcus faecalis
  • Streptococcus pyogenes
  • Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomacale)
  • Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infecții intraspitalicești
  • Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

Mierea de Manuka, fiind un produs natural, nu are efecte adverse și nu dăunează organismului.

În funcție de nevoile fiecărei persoane diferă și modul de administrare. Se iau 2-3 lingurițe de miere, dimineața și seara, înainte de masă pentru uz intern, iar pentru uz extern se aplică pe piele, apoi se acoperă cu o compresă sterilă. Experții nu recomandă utilizarea mierii de Manuka pentru copiii de sub 2 ani.

Mierea de Manuka este cunoscută pentru unicitatea sa și pentru beneficiile pe care aceasta le aduce. Aceasta este extrem de eficientă în foarte multe probleme de sănătate, chiar și în rândul copiilor.

3 semne că cel mic are probleme cu vederea pe care nu trebuie să le ignori... Avertisment dur! Mii de persoane vor muri, având simptome de răceală! Ce boală cumplită lovește din nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x