- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
ANASONUL
Se prepara o infuzie din 150 ml de apa clocotita la care se adauga o lingura de fructe rase de anason. Se lasa la racit, dupa care se strecoara. Din aceasta infuzie se vor bea trei cani pe zi, inainte de mesele principale.
DUDUL
Se prepara o infuzie dintr-o lingura cu frunze de dud maruntite si 250 ml de apa. Se beau trei cani pe zi, dupa mesele principale.
OBLIGEANA
Specialistul nostru recomanda decoctul din obligeana, care se prepara dintr-o lingura cu planta maruntita si 250 ml de apa. Se fierbe doua-trei minute, dupa care se strecoara si se bea in reprize: dimineata si seara, inainte de masa. La fel de eficient este si maceratul, care se obtine din 250 ml de apa rece in care se pune o lingura cu radacina de obligeana. Se lasa la macerat de seara pana dimineata. Se vor consuma doua cani pe zi, una dimineata si una la pranz.
ROINITA
Infuzia se obtine dintr-o lingura cu frunze la o cana de 250 ml de apa. Se acopera 20 minute. Apoi, se strecoara si se beau trei cani pe zi, dupa mesele principale.
SALCAM
Se beau doua cani pe zi, intre mese, din infuzia obtinuta din doua linguri de flori de salcam si 250 ml de apa.
ZMEURA
Se infuzeaza doua linguri de frunze uscate si 250 ml de apa. Se acopera 15 minute si se consuma doua cani pe zi, dimineata si seara.
ROL
Toate remediile propuse de doctorul Cristina Balanescu sunt recomandate in cazul gastritei hiperacide. Aceste remedii au capa¬citatea de a scadea aciditatea si senzatia de balonare. De asemenea, ele scad inflamatia mucoasei care duce la aparitia durerii.
PREVENTIE
Pentru a preveni gastrita, trebuie stiuti factorii ce pot declansa boala. Iata de ce specialistul nostru va sfatuieste sa spuneti "NU" stresului si exceselor: de alcool, cafea si de tutun (mai ales pe stomacul gol).
Citeste jurnalul.ro
Somn usor cu arnica... VIDEO! Gustari luate cu atentie...