Antena Căutare

7 alimente dietetice care iti fac mai mult rau decat bine

Multe dintre alimentele etichetate ca "dietetice", "slab calorice", "usoare" lasa falsa impresie de produse sanatoase pentru corpul tau si care te ajuta la slabit.

Iata ca cel putin sapte dintre ele nu numai ca nu te ajuta sa slabesti, dar contribuie si la asimilarea gresita de zaharuri si arome artificiale de catre organism.


Suc dietetic

Este adevarat ca bauturile dietetice au mai putin zahar si calorii decat cele normale, dar studii recente au descoperit ca in ciuda acestor lucruri, ele nu te ajuta sa dai jos cele cateva kilograme in plus. Mai mult, cei care consuma zilnic mai mult de doua astfel de sucuri risca sa acumuleze grasime in jurul taliei.

Dressing de salata slab caloric

In general, sosurile de salata "light" contin mai putine calorii si grasime decat cele obisnuite. Dar in schimbul grasimii absente se adauga, de cele mai multe ori, zahar sau indulcitor artificial, lucru usor de observat din grila nutritionala de pe ambalaj.

Sfat: Cel mai indicat este sa iti faci propriul sos de salata, folosind ingrediente cat mai naturale si proaspete.
Iaurt cu fructe sau alte arome


Iaurtul simplu are numeroase beneficii pentru sanatatea ta - printre care proteine pentru forta, calciu pentru oase si probiotice pentru digestie. Iaurtul cu arome insa este bogat in calorii si zahar, ca sa nu mai vorbim de faptul ca are in componenta sirop de porumb, deseori daunator organismului.

Sfat: Ca sa dai gust iaurtului degresat, serveste-l alaturi de fructe proaspete.

Indulcitor artificial

Indulcitorul artificial din anumite produse alimentare te poate face sa te simti mai flamand decat zaharul normal, dupa unele studii. Acest fapt neobisnuit se datoreaza faptului ca organismul nu percepe indulcitorul ca nutrient, asimilandu-l, ci ca toxina, incercand sa il elimine.

Semipreparate congelate de dieta

Semipreparatele congelate recomandate pentru cei care vor sa slabeasca au mai putine calorii, dar nu inseamna ca sunt sanatoase. Acestea contin o cantitate mult mai mare de sodiu decat cea zilnica recomandata:1800 mg vs. 1500 mg pentru persoanele peste 50 de ani, cu diabet sau tensiune arteriala mare.

Smoothie

Bauturile tip Smoothie pot fi adevarate capcane calorice, daca nu sunt preparate cu grija. Fiecare ingredient ales trebuie sa contina cat mai putin zahar, pentru un aport caloric minim.

Sfat: Opteaza pentru lapte degresat, legume si fructe proaspete ca baza in smoothie si elimina toppingurile grele, ciocolata si siropurile dulci din continut.

Cocktail de fructe

Majoritatea mixurilor de sucuri din fructe de la supermarket sunt preparate din arome artificiale. Pentru a-si pastra consistenta si gustul, producatorii adauga conservanti, zahar rafinat si siropuri artificiale.

Sfat: In loc sa faci rabat la calitate, cauta sucurile pe ambalajul carora sa scrie clar "100% suc natural din fructe" - vor fi putin mai scumpe, dar sanatatea nu are pret.

Citeste si GSP.ro!
Foto: straightfromthea.com

E OFICIAL! Gingko biloba NU are niciun beneficiu asupra organismului!... 7 semne ca antrenorul de fitness nu este bun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x