Curmalele sunt considerate alimente complete, iar consumul lor zilnic este esențial pentru o sănătate de fier.
Experienţa arată că dacă veţi consuma cel puțin 3 curmale pe zi, sănătatea dvs. va simţi îmbunătăţiri considerabile. Asta pentru că aceste fructe sunt pline de nutrienți, folositori pentru sănătate: cupru, fibre, potasiu, magneziu și bitamina B6.
Dacă ai probleme cu constipația sau gastro-intestinale, ori ai sindromul colonului iritabile, mănâncă cu încredere curmale.
Curmalele sunt bogate în magneziu care are efecte antiinflamatorii si analgezice. Cercetările au demonstrat că magneziul este eficient în reducerea inflamaţiilor arteriale, reduce riscul de a dezvolta boli cardiace și luptă împotriva artritei sau a Alzheimer-ului.
De asemenea, curmalele reduc tensiunea arterială, fapt datorat mai ales conţinutului de magneziu. Conţinutul de potasiu în curmale îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin reglarea funcţionării sale şi a tensiunii arteriale.