Căutare Live

Acneea poate duce la depresie. Ce legătură exstă între aceste două boli

Un nou studio publicat în, British Journal of Dermatology, arată că pacienții cu acnee  prezintă un risc semnificativ crescut în a dezvolta  depresia majoră, în decurs de un an, adică de la diagnosticarea acneei. Cercetătorii de la Universitatea din Calgary din Canada, recomandă monitorizarea simptomelor celor care suferă de acnee.

Un nou studio publicat în, British Journal of Dermatology, arată că pacienții cu acnee prezintă un risc semnificativ crescut în a dezvolta depresia majoră, în decurs de un an, adică de la diagnosticarea acneei. Cercetătorii de la Universitatea din Calgary din Canada, recomandă monitorizarea simptomelor celor care suferă de acnee.

Autorii studiului folosit date dintr-o bază de date majoră de îngrijire primară din Marea Britanie. Aceste informații au fost colectate între 1986 și 2012 pentru a investiga legatura dintre boala cutanată si sănătatea mintală.

Dintre pacienții urmăriți timp de 15 ani, din aproape două miloane de oameni, peste zece la sută au avut acnee. Majoritatea persoanelpr au avut vârsta sub 19 ani, la începutul perioadei de studiu. Probabilitatea apariției unei depresii majore a fost de 18,5% pentru pacienții cu acnee și de 12% pentru cei fără boala acneei.

Acneea poate duce la depresie. Ce legătură exstă între aceste două boli

Acest studiu scoate în evidență o legatură importantă între bolile de piele și boli psihice, a spus autorul principal Dr. Isabelle Vallerand de la Universitatea din Calgary, din Canada.

Medicii sunt sfătuiți să monitorizeze simptomele paciențiilor cu acnee, pentru a asigura un tratament concluzionează studiul.

Sursa, thejakartapost

Tabelul care îţi spune exact câte kilograme trebuie să ai în funcţie de înălţime. Vezi dacă ai sau nu greutatea ideală!... Semnele care te trimit imediat la doctor! Tot mai mulți copii din România prezintă semnele unei boli cumplite!...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri