Căutare Live

Afla ce sunt infectiile cu E.coli!

Escherichia Coli, prescurtat E.coli. Sunt niste bacterii care ne sunt mai familiare decat ne-am putea imagina! Exista peste 700 de tulpini de E.coli care populeaza intestinele omului si animalelor (in special bovine) inca din primele zile de viata.

urinare (80%-90% din acestea sunt cauzate de Coli), intraabdominale, biliare etc.


Germenii se gasesc in intestinele animalelor, mai ales ale bovinelor, asa ca transmiterea bolii se face fie prin carnea contaminata in timpul sacrificarii animalului, fie prin lapte si produse lactate nepasteurizate. De aceea, carnea de vita trebuie bine preparata, la o temperatura de 70 grade Celsius, pana cand nu mai este roz in interior, iar sucul ei devine clar sau galbui.

Carnea cruda nu trebuie sa atinga vegetalele sau hrana preparata, iar suprafetele, ustensilele cu care a intrat in contact trebuie spalate si dezinfectate. Dejectiile animalelor pot contamina solul si in acest fel si vegetalele, mai ales cele care cresc aproape de sol.

De aceea, fructele si legumele trebuie spalate insistent, in jet de apa, frecandu-le usor. Acest lucru este valabil si pentru legumele invelite in folii, in caserole sau pungi. Alegeti legume care nu sunt deteriorate, ofilite, mucegaite, lovite si taiati partile deteriorate. Inlaturati frunzele exterioare la varza si salata.

Spalati legumele inainte de a le coji. Pastrati-le in frigider, la temperatura adecvata, si aruncati-le pe cele care nu mai sunt bune. Si mai ales spalati-va bine pe maini cu apa calda si sapun inainte de masa, inainte si dupa pregatirea mancarii (a carnii si vegetalelor) si, bineinteles, de cate ori veniti de afara sau mergeti la toaleta.


Tot articolul, in Jurnalul National

foto: thewatchers.adorraeli.com

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Multi Gland Caps echilibreaza glandele endocrine...
Ultimele știri