- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În perioda celor nouă luni, orice femeie trebuie să adopte o dietă alimentară specială. Profu’ Menci şi Carmen Brumă ne oferă cele mai bune sfaturi de nutriţie pentru ca, atât mama, cât şi nou născutul să rămână sănătoşi, frumoşi şi bucuroşi.
Doctorul Mencincopschi le recomandă femeilor însărcinate să se ferească de alimentele contaminate cu metale grele şi pesticide. Consumul acestora în timpul sarcinii, poate duce la supraponderabilitate sau obezitate după naştere. O dietă bazată pe alimente bio, va oferi orgasnimului aminoacizii esenţiali şi mineralele necesare dezvoltării sănătoase a copilului.
Primul trimestru de sarcină este o etapă foarte importantă, echivalentă cu organogeneza, formarea organelor fătului. Foarte multe femei se confruntă cu o senzaţie de greaţă permanentă, ce alungă pofta de mânacare. Pentru a face faţă acestor stari, Carmen Brumă recomandă alimente foarte concentrate din punct de vedere nutritiv. Seminţele de cânepă decorticate, procesate minimal, au un conţinut ridicat de omega 3 şi omega 6, de fier, calciu, magneziu şi multe alte minerale şi aminoacizi esenţiali. Sunt foarte gustoase şi pot fi consumate cu o lingură de miere naturală.
În primul trimestru, iodul este esenţial pentru a preveni apariţia cretinismului, singura boală de nutriţie ce nu mai poate fi tratată după naştere. Îl extragem din sare natural iodata şi din alge. Profu’ Menci recomandă Laminaria japonica, datorita continutului foarte bogat de fucoidan, o substanţă anticancerigenă foarte puternică.
Calciul nu se gaseşte în orice fel de lactate. Fără cazeină, urda şi ricotta sunt cele mai potrivite alimente deoarece se produc din zer, ce are amniacizi esentiali şi proteine asemanatoare laptelui matern. Semintele de susan sunt sursa vegetală cea mai bogată de calciu. Se recomandă doua sau trei linguriţe pe zi.
În dieta unei femei gravide trebuie introduse fructele şi legumele în stare proaspătă, de sezon, în varianta eco . Ananasul crud şi papaya ajută digestia, previn balonarea, accelerează tranzitul intestinal şi aduc fibre alimentare şi antioxidanti.
Apa, smoothie-ul şi ceaiul verde în cantităţi mici, sunt lichide ce hidratează foarte bine mama, dar şi fătul.
Ciupercile: un antibiotic natural şi un aliment minunat... Profu' Menci! Rugăciunea creşte valoarea nutriţională a alimentelor: Învaţă să manânci corect în Postul Crăciunului...