- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ştiai că peste 80 la sută din usturoiul vândut în întreagă lume provine din China? O cantitate mare din usturoiul consumat în România este din China. SUA a importat peste 10 milioane de pfunzi de usturoi chinezesc anul trecut. Majoritatea consumatorilor cred că usturoiul lor a fost crescut în Româania, dar, în realitate, a fost expediat din China, scrie secretele.com
Chiar usturoiul cu eticheta „organic” este adesea din China, unde metodele de certificare organică nu sunt de încredere. Usturoiul chinezesc este înălbit. După Henry Bell de la Australian Garlic Industry Association, usturoiul din China este pulverizat cu substanţe chimice pentru a se opri germinarea, pentru a fi albit şi pentru a ucide insectele dăunătoare.
De asemenea, el raportează că usturoiul este cultivat într-un mediu nesterilizat de apă menajeră uzată. Bell, de asemenea, pune în discuţie unele practici de producţie din China. „Ştiu sigur că unii cultivatori de usturoi de acolo folosesc deşeuri umane netratate pentru a fertiliza culturile lor, şi nu cred că regulamentele de carantină din China sunt îndeajuns de stricte în ceea ce priveşte testarea de bacterii a produselor alimentare importate”, spune el. „Mă îndoiesc, de asemenea, de eficientă procedurilor chinezeşti de fumigaţie cu bromură de metil.”
Usturoiul chinezesc este puternic suspus fumigaţiei cu bromură de metil pentru a fi eliminaţi orice fel de germeni. Bromură de metil este un produs foarte toxic. Expunerea la concentraţii mari poate provoca leziuni aparatului respirator şi sistemului nervos central, chiar deces. Potrivit ONU, este de 60 de ori mai dăunătoare decât clorul şi este ingredientul de baza în CFC (clorofluorocarburi).
Usturoiul chinezesc este, de asemenea, contaminat cu plumb, sulfiţi şi alţi compuşi periculoşi.
Usturoiul chinezesc este tratat cu inhibitori de creştere şi supus la temperaturi scăzute, cât şi la stocare pe durate extinse. Depozitarea pe perioade mari de timp este deosebit de problematica, întrucât nivelurile de alicina, una dintre componentele de baza ale usturoiului, şi responsabilă pentru beneficiile sale de sănătate, încep să scadă în timp.
Citește AICI câteva sfaturi de care să ții cont atunci când alegi usturoiul!
Uită de produsele pline de chimicale! Scapă de varice cu ajutorul unui tratament natural şi foarte ieftin... 10 kilograme pe lună! Mănânci dulce, dar slăbești imediat! Pregătește-te să arăți DEMENȚIAL!...