Căutare Live

Atentie la calmante! Pot cauza cancer

Durerile de cap, de dinti, menstruale sau de oase pot fi usor combatute cu ajutorul calmantelor. Acestea se elibereaza, adesea, fara prescriptie medicala si sunt consumate de milioane de oameni. Insa, banala aspirina poate avea efecte adverse grave, daca este administrata pe termen lung.

Cercetatorii spun ca anti-inflamatoarele non-steroidale, precum aspirina sau ibuprofenul, pot avea efecte adverse mult mai grave decat cele cunoscute pana acum.

Un studiu canadian a aratat ca ibuprofenul poate provoca avortul sportant la femeile insarcinate. Mai mult, acesta creste riscul aparitiei cancerului renal la persoanele care iau ibuprofen de mai bine de patru ani.

Anti-inflamatoarele au fost asociate si cu disfunctiile erectile, la pacientii care le-au consumat de trei ori pe zi timp de trei luni.

Ingrijorator este faptul ca unele efecte adverse se declanseaza in timp foarte scurt. Unii pacienti au dezvoltat gastrita, ulcer gastric sau pancreatita la doar sapte zile de la administrare a calmantelor.

Anti-inflamatoarele non-steroidale functioneaza prin interactiunea cu enzimele produsele de organism. Calmantele sunt prescrise pentru a trata durerile, in special cand sunt acompaniate de inflamatii sau febra.

"Oricine ia un calmant de acest gen va suferi de mici eroziuni ale stomacului, chiar si dupa o singura administrare", spune Ray Shidrawi, specialist in gastroenterologie la spitalul universitar Homerton, din Londra.

Este indicat sa consultati medicul inainte de a lua astfel de medicamente si sa incercati metode alternative de calmare a durerilor.

sursa: dailymail.co.uk

Foto: healthperiod.net

De ce unele femei suple pot manca orice poftesc?... Slabeste sanatos urmand o cura cu struguri!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri