Atunci când starea de bine și sănătatea ne sunt afectate de răceală sau gripă trebuie să știm că există un remediu minune prin care putem scăpa rapid de simptome. Pentru acesta este nevoie de doar trei ingrediente.
„Laptele de aur” sau Golden Milk este o băutură din medicina tradițională ayurvedică, care ajută la vindecarea răcelii sau a gripei. Această băutură nu doar că ajută la ameliorarea disconfortului, dar contribuie și la întărirea sistemului imunitar, pregătindu-ne astfel să facem față provocărilor din sezonul rece.
Ce ingrediente conține „laptele de aur”. Care sunt beneficiile asupra organismului
„Laptele de aur” are în compoziția sa un ingredient foarte important cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante: turmericul. Aceasta plantă poate reduce inflamațiile din corp, ajutând la calmarea durerilor de gât și de cap sau a tusei.
Pentru a avea un rezultat cât mai eficient, turmericul se amestecă cu piper și lapte cald. Astfel se obține „laptele de aur”, o băutură care te scapă de răceală și gripă, conform click.ro.
Beneficiile „laptelui de aur”
Beneficiile pe care le are „laptele de aur” asupra organismului sunt:
• Antiinflamator: Turmericul conține curcumină, care ajută la reducerea inflamațiilor din corp;
• Antioxidant: Ajută la protejarea celulelor;
• Îmbunătățește digestia: Poate ajuta la stimularea digestiei și la calmarea disconfortului gastric;
• Sprijină sistemul imunitar: Consumul regulat poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, ceea ce este esențial în sezonul rece.
Cum se prepară „laptele de aur”, băutura ce te ajută să scapi de răceală și gripă
Pentru prepararea „laptelui de aur” sau „Golden milk” este nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 cană de lapte (de vacă sau vegetal, cum ar fi migdale, cocos sau ovăz);
• 1 linguriță de turmeric pudră;
• Un praf de piper negru.
Pentru o aromă mai intensă și efecte terapeutice sporite, se pot adăuga și:
• ½ linguriță de scorțișoară (cunoscută și ea pentru proprietățile sale antiinflamatoare);
• 1 linguriță de miere (opțional, pentru a îndulci băutura și a-i spori efectele antioxidante).
Pentru început se încălzește laptele, fără să se ajungă la fierbere. Se adaugă turmericul și piperul până când laptele capătă o culoare aurie. Apoi, compoziția se lasă la răcit.
Mierea se adaugă în băutură atunci când laptele este cald.
Când se bea „laptele de aur”
De preferat, „laptele de aur” se bea înainte de somn ca „elixirul” să lupte mai bine împotriva răcelii și a gripei. Această băutură nu este doar o combinație gustoasă de ingrediente, ci și un remediu natural excelent pentru simptomele de răceală și gripă, conform surse citate mai sus.