Căutare Live

Ce pățești dacă ai fost bătut de părinți atunci când erai mic. Specialiștii au dezvăluit ce tulburare poate apărea

Specialiștii au realizat un studiu și au dezvăluit ce tulburare riscă să dezvolte persoanele care au fost bătute de părinți, atunci când erau copii.

Specialiștii au dezvăluit ce riscă adulții care au fost bătuți în perioada copilăriei de către părinți

sursa foto: Profimedia

Nu este o noutate faptul că, pe vremea când erau copii, multe dintre persoane au fost bătute de părinți cu scopul de-a sancționa anumite fapte sau atitudini. Totuși, într-un studiu realizat de curând, specialiștii au demonstrat ce tulburare riscă să dezvolte adulții care au primit astfel de corecții din partea părinților.

Ce tulburare riști să dezvolți dacă ai fost bătut de părinți atunci când erai copil

Încă din cele mai vechi timpuri, părinți din întreaga lume au aplicat la propriu și la figurat zicala potrivit căreia „bătaia e ruptă din Rai”. De cele mai multe ori, atunci când un copil făcea o poznă, lua note mici sau se comporta necorespunzător, părinții sau alți adulți recurgeau la bătaie ca să îi învețe pe cei mici să nu mai repete greșelile.

Citește și: Cu cine semeni, de fapt! Ce trăsături ai moștenit de la mamă și ce trăsături ai moștenit de la tată

Iată totuși că un studiu realizat recent a scos la iveală faptul că persoanele care au fost bătute de părinți în copilărie riscă să dezvolte o anumită tulburare în perioada de adult.

Astfel, cercetători de la College of Texas Medical Branh din Statele Unite ale Americii au realizat un studiu pe 800 de adulți pentru a demonstra ce efecte poate avea acest obicei de-a bate un copil cu scopul de a-l pedepsi. Rezultatele au scos la iveală un fenomen îngrijorător: cu cât un copil a fost bătut mai des, cu atât el a avut șanse mai mari să devină un adult care nu respectă legile și autoritățile, un adult care are o relație nu tocmai bună cu părinții și care poate ajunge, mai devreme sau mai târziu, să își lovească partenerul de cuplu, copiii sau alte persoane din jur.

Citește și: Familiile nu le pot da copiilor mai mult de trei prenume. Modificări la actele de stare civilă. Când se pot schimba numele

În plus, studiul a mai scos la iveală că persoanele care au fost bătute de părinți atunci când erau copii au risc mai mare de-a dezvolta probleme ale sănătății mintale, precum anxietate, depresie și vicii, la care se adaugă lipsa de empatie și absența unor valori morale și de comportament social, arată cei de la shareslosion.com.

Psihologii trag un semnal de alarmă și pun în evidență faptul că este extrem de important ca părinții să nu recurgă la astfel de metode de a educa sau pedepsi un copil, fiindcă pot exista efecte nedorite mai târziu, în perioada de adult.

Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x