Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă mănânci trei ciuperci în fiecare zi! Efectele asupra organismului sunt uimitoare

Fiind alimente foarte sănătoase, ciupercile sunt căutate de vegetarieni, de cei care țin cure de slăbire și de un număr mare de consumatori în perioadele de post, având avantajul că pot fi găsite pe tot parcursul anului.

Fiind alimente foarte sănătoase, ciupercile sunt căutate de vegetarieni, de cei care țin cure de slăbire și de un număr mare de consumatori în perioadele de post, având avantajul că pot fi găsite pe tot parcursul anului.

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitaminele B1, B2, B3, B6 și minerale esențiale, între acestea numărându-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor. Ciupercile sunt bogate și în antioxidanți.

O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.

Tu ştiai? Alimentele pe care nu e bine să le consumi dacă ai grupa sanguină 0

Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos.

Cercetătorii de la Universitatea Hanyang (Coreea de Sud) au descoperit că ciupercile pot reduce riscul de cancer la sân. Specialiștii susțin că șansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Nutriționiștii recomandă ciupercile în dieta și alimentația femeilor, dar și a bărbaților pentru a preveni cancerul de prostată.

Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, contribuind la reglarea tensiunii arteriale.

O cură de 3-4 săptămâni în care ciupercile nu lipsesc din alimentație poate face sistemul imunitar rezistent în fața frigului. Vitamina D își va reface indicele valoric necesar sănătății după o astfel de cură.

Obişnuieşti să mănânci mămăligă cu brânză şi smântână? Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta

Vitamina B2 (riboflavina) din conținutul ciupercilor este benefică pentru piele, deoarece îmbunătățește calitatea țesutului, iar vitamina B8 întărește firul de păr și îi conferă strălucire.

Anxietatea, oboseala și stresul se pot trata și preveni cu ajutorul ciupercilor, datorită conținutului mare de zinc și vitamine din grupul B, potrivit www.dietetik.ro. Consumul zilnic a trei ciuperci reduce considerabil senzația de epuizare fizică și intelectuală, dar și sentimentul neplăcut de iritare și anxietate.

Sursa: agerpres.ro

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi la serviciu cu metroul sau cu autobuzul! Efectele te vor lăsa fără cuvinte!... Descoperire uriaşă în domeniul sănătăţii! Ar putea schimba viaţa a milioane de oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x