Ai mâncat un COVRIG? Ce se întâmplă în corpul tău imediat după! Efectul se vede imediat

Pentru mii de români, ziua începe la coadă la patiserie. O merdenea sau câţiva covrigi ţin loc de mic-dejun, în drumul spre serviciu. Totuși, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corpul tău la scurt timp după ce ai mâncat un covrig! Efectul este cumplit!

Pentru mii de români, ziua începe la coadă la patiserie. O merdenea sau câţiva covrigi ţin loc de mic-dejun, în drumul spre serviciu. Totuși, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corpul tău la scurt timp după ce ai mâncat un covrig! Efectul este cumplit!

Covrigii, merdenelele, hamburgerii sau pizza sunt pe gustul tuturor! Numai că, indiferent cât de ciudat ar părea, cei care mănâncă foarte multe astfel de produse pot dezvolta depresii. Au descoperit asta oamenii de ştiinţă, care au remarcat că oamenii care preferă mâncarea procesată pot dezvolta probleme mintale, cât timp cei care preferă legumele, fructele şi peştele sunt mult mai fericiţi.

Cercetătorii au demonstrat că astfel de alimente sunt strâns legate de boala secolului - depresia. Au comparat locuitorii a două insule: una unde fast-foodul nu a ajuns şi alta unde se consumă mâncare procesată. Concluzia: oamenii care se hrănesc sănătos sunt mult mai fericiţi.

Tentaţia îi face pe români să îşi încarce oragnismul cu alimente procesate. Substanţele pe care le conţin şi care ne afectează creierul sunt tartrazina, aspartamul şi sulfatul de sodiu. Le găsim în jeleuri, bomboane, băuturi răcoritoare sau gumă de mestecat.

În schimb, există alimente care cresc nivelul serotoninei, substanţa responsabilă de starea de fericire. De exemplu, bananele, roşiile, orezul sau chiar ciocolata neagră ne pot aduce zâmbetul pe buze.

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri