Antena Căutare

Ai mâncat un COVRIG? Ce se întâmplă în corpul tău imediat după! Efectul se vede imediat

Pentru mii de români, ziua începe la coadă la patiserie. O merdenea sau câţiva covrigi ţin loc de mic-dejun, în drumul spre serviciu. Totuși, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corpul tău la scurt timp după ce ai mâncat un covrig! Efectul este cumplit!

Pentru mii de români, ziua începe la coadă la patiserie. O merdenea sau câţiva covrigi ţin loc de mic-dejun, în drumul spre serviciu. Totuși, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corpul tău la scurt timp după ce ai mâncat un covrig! Efectul este cumplit!

Covrigii, merdenelele, hamburgerii sau pizza sunt pe gustul tuturor! Numai că, indiferent cât de ciudat ar părea, cei care mănâncă foarte multe astfel de produse pot dezvolta depresii. Au descoperit asta oamenii de ştiinţă, care au remarcat că oamenii care preferă mâncarea procesată pot dezvolta probleme mintale, cât timp cei care preferă legumele, fructele şi peştele sunt mult mai fericiţi.

Citește și: Simit. Rețetă de covrigi turcești cu susan

Cercetătorii au demonstrat că astfel de alimente sunt strâns legate de boala secolului - depresia. Au comparat locuitorii a două insule: una unde fast-foodul nu a ajuns şi alta unde se consumă mâncare procesată. Concluzia: oamenii care se hrănesc sănătos sunt mult mai fericiţi.

Tentaţia îi face pe români să îşi încarce oragnismul cu alimente procesate. Substanţele pe care le conţin şi care ne afectează creierul sunt tartrazina, aspartamul şi sulfatul de sodiu. Le găsim în jeleuri, bomboane, băuturi răcoritoare sau gumă de mestecat.

Citește și: Covrigi de casă cu sare. Rețetă de covrigi împletiți

În schimb, există alimente care cresc nivelul serotoninei, substanţa responsabilă de starea de fericire. De exemplu, bananele, roşiile, orezul sau chiar ciocolata neagră ne pot aduce zâmbetul pe buze.

Îți place brânza? Atenție MARE! Creează dependență precum un DROG! Ce se întâmplă în organismul nostru... Dietă cu gutui. Dietă sănătoasă care te ajută să slăbești peste 10 kg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x