- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
În dieta românilor se găsește cel mai adesea și orezul, gătit sub formă de pilaf sau de simplă garnitură pentru alte mâncăruri. Totuși, puțini sunt ce care știu la ce pericole se expun!
La kilogram sau vărsat, cu bob lung sau rotund, orezul este acel aliment ce ocupă un loc important în bucătăria românească, fiind folosit mai ales la sarmale, ardei sau dovlecei umpluți, pilafuri și budinci.
Totuși, un studiu realizat recent a demonstrat că un consum frecvent de orez crește șansele de-a face diabet mai mult chiar și decât consumul de băuturi acidulate și dulci.
Orezul conține o cantitate însemnată de amidon, element ce duce la creșterea nivelului de glicemie, lucru ce poate duce în timp la apariția diabetului.
Pentru popoarele asiatice unde orezul este consumat în mod regulat, riscul de-a face diabet este cu 11% mai crescut față de alte țări.
Tipuri de implant dentar si ce trebuie sa stii despre ele... DIETA CU IAURT. Ai nevoie de 3 zile să îți reglezi metabolismul...