Ceaiul care te scapă de orice durere este, de fapt, un cocktail cu puternice proprietăți antiinflamatorii, dar și antioxidante.
Există o serie de studii care au demonstrat că turmericul și ghimbirul sunt la fel de eficiente ca bine-cunoscutul ibuprofen în calmarea durerilor.
Beneficiile turmericului pentru sănătate
Dincolo de utilizarea sa alimentară, turmericul este un antiinflamator foarte eficient, care ameliorează cu precădere durerile gastrointestinale (durerile specifice colitei ulceroase și gastritei) și protejează ficatul. În plus, grație proprietăților antioxidante, luptă eficient împotriva îmbătrânirii celulare.
Folosești lumânări parfumate? Ferește-te de ele, fiindcă sunt un adevărat pericol pentru sănătate!
Rădăcina de turmeric stimulează digestia, protejează stomacul, favorizează secreția biliară și îmbunătățește circulația. Conține vitaminele C și B6 și minerale precum fier, mangan, potasiu.
Beneficiile ghimbirului pentru sănătate
Asemănător turmericului, și ghimbirul conține substanțe antiinflamatorii puternice care favorizează digestia, calmează grețurile și reduc gazele intestinale.
Această rădăcină este bogată în mangan, fosfor și magneziu, dar și în calciu, sodiu și fier. Vitaminele care se găsesc într-un procent ridicat în ghimbir sunt C și B3.
Proprietățile anticancerigene ale acestui condiment au fost și ele îndelung studiate. S-a ajuns astfel la concluzia că ghimbirul poate distruge celulele canceroase în două feluri:
Ceaiul este extrem de benefic pentru sănătate
– Prin apoptoză: acest proces se referă la faptul că ghimbirul, odată ajuns în organism, transmite un semnal care induce autodistrugerea celulelor canceroase;
– Prin autofagie: ajuns în organism, ghimbirul acționează asupra celulelor canceroase într-o manieră care le deteremină pe acestea să se distrugă unele pe altele.
Cum se prepară ceaiul care te scapă de orice durere
Iată care este rețeta acestui ceai, așa cum ne este ea furnizată de site-ul www.naturalnews.com. Pentru a obține o ceașcă din ceaiul care te scapă de orice durere, ai nevoie de o jumătate de linguriță de turmeric proaspăt măcinat și o linguriță de ghimbir proaspăt ras.
Pune apă la fiert, iar în momentul în care începe să fiarbă, adaugă amestecul de ghimbir și turmeric. Lasă pe foc maximum 10 minute. Strecoară acest decoct și adaugă, pentru mai multă savoare, o linguriță de miere și o felie de lămâie.
Pentru a optimiza absorbția turmericului în organism, când ceaiul este gata, poți adăuga și o linguriță de ulei de cocos sau ulei de semințe de in. Același efect îl are și piperul negru, așa că în cazul în care nu ai în casă niciunul dintre cele 2 tipuri de ulei, apelează la piper.
Bea o ceașcă de ceai de fiecare dată când simți că te încearcă vreo durere, dar și preventiv.