Căutare Live

Ciocolata neagra scade colesterolul

Ciocolata neagra poate reduce nivelul colesterolului in cazul persoanelor care sufera de diabet, potrivit unui studiu realizat de oameni de stiinta de la Universitatea Hull si de la Hull York Medical School.

La cercetare au participat 12 diabetici carora li s-a administrat 45 de grame de ciocolata neagra, bogata in polifenoli. Studiul demonstreaza ca, in cazul diabeticilor, se poate scadea riscul bolilor cardiovasculare, prin reducerea colesterolului, fara sa se afecteze greutatea corporala, rezistenta la insulina si controlul glicemiei, declara prof. Steve Atkin, cel care a condus cercetarea.

De asemenea, profesorul a atras atentia ca este primul studiu care se realizeaza in aceasta directie si ca este necesar sa se mearga mai departe, folosindu-se un numar mult mai mare de subiecti pentru a fi siguri de efectele benefice ale ciocolatei negre.

Polifenolii se pot gasi intr-o varietate mare de fructe si legume, insa in ciocolata neagra au cea mai mare biodisponibilitate.

Potrivit echipei de cercetatori, suferinzii de diabet de gradul II au un risc crescut de boli cardiovasculare, iar unul dintre factorii declansatori este lipsa colesterolului bun, HDL.

Pacientilor participanti la studiu li s-a administrat cate o bucata de 15 g de ciocolata neagra, de trei ori pe zi, timp de 16 zile. Aportul de zaharuri a fost de 24 de g zilnic, care este echivalentul cantitatii aduse de o banana mare.

Citeste jurnalul.ro

Carbohidratii ne iau ani din viata... Cum facem fata gripei...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri