Antena Căutare

CNAS: Reteta electronica, obligatorie din iulie 2012!

Conform directorului general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Dorin Ionescu, medicii vor puteat prescrie, din iunie, retete in sistem electronic, programul urmand sa devina obligatoriu incepand cu 1 iulie.

"Sistemul privind prescrierea electronica a retetelor este pregatit sa intre in functiune la 1 iunie. Astfel, medicii ar putea prescrie retetele in acest sistem incepand cu acesta zi, dar nu vor fi obligati. Este nevoie de o pregatire in acest sens", a explicat Dorin Ionescu.

"Din 1 iulie, insa, medicii vor fi obligati sa prescrie retetele in sistem electromic. Totusi, timp de cateva luni, prescrierea electronica va functiona in paralel cu cea clasica, pana la sfarsitul anului", a adaugat Ionescu.

Reteta electronica va face parte dintr-o platforma integrata complexa intitulata "Platforma informatica a asigurarilor de sanatate - PIAS". Principalele beneficii ale acestei platforme vizeaza administrarea informatica unitara si managementul deciziilor, cresterea performantelor in acordarea serviciilor, facilitarea raportarii si decontarii acestora, dar si monitorizarea si controlul utilizarii fondurilor.

Potrivit CNAS, avantajul prescriptiei electronice este acela ca vor fi asigurate siguranta tratamentului si reducerea riscului de complicatii prin evitarea erorilor de prescriere si acuratetea informatiei.

De asemenea, prescriptia electronica va preveni frauda in sistem, care in prezent este estimata la doua-trei sute de milioane de euro.

Cele mai intalnite greseli in nutritie... Dieta lui Dumnezeu, noul regim bazat pe principiile biblice...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x