Coapse zvelte in mai putin de o luna

Cum se face ca insusi punctul central al trupului nostru, acolo unde formele ar trebui sa se onduleze apetisant, are obiceiul enervant sa ne tradeze si sa se rotunjeasca amenintator, trecand in decursul anilor de la "apetisanti la "rotunjori, apoi la "rotund de-a bineleai? Coapsele, soldurile, talia si abdomenul au tendinta naturala sa acumuleze grasime in depozite strategice. Vremurile s-au schimbat, iar standardele de frumusete nu mai includ zeita fertila a Pamantului, cu solduri si coapse proeminente, asa ca femeile au inceput sa caute metode de a lupta cu rotunjimile. Si, dintre toate, coapsele sunt terenul cel mai propice pentru acumularea celulitei si pentru dezvoltarea aripioarelor anexe.

Cocktail de succes: gimnastica si masaje

In afara de exercitiile zilnice, pe care le poti face la orice ora, urmarind programul preferat la televizor, cu geamul deschis si cu o sticla de apa plata la indemana, trebuie sa incluzi in program masajele cu crema anticelulitica sau de slabit. Dupa dusul cu apa calduta care urmeaza antrenamentului, maseaza viguros coapsele, soldurile si fesele cu o crema destinata subtierii. Nu folosi o cantitate mare de crema, in schimb, prinde momentul cel mai propice, atunci cand pielea ta este inca umeda dupa baie.

Insista cu miscari circulare apasate, cu ciupituri si framantari (ca si cum ai framanta un aluat) 5 minute pe fiecare picior. Mai poti apela la un truc, daca iti procuri o crema "termicai, din gama celor care incalzesc foarte puternic zona pe care sunt aplicate. Cremuieste coapsele si soldurile si impacheteaza-te in folie alimentara, precum un sandvis. Imbraca pantalonii de trening pe deasupra si apuca-te de exercitii. Zona impachetata va elimina apa si toxinele, va dizloca depozitele de grasime si vei putea vedea cu ochii tai o subtiere semnificativa, in doua saptamani. Tot pachetul acesta de ingrijiri: impachetare-gimnastica-masaj iti va aduce rezultate vizibile, palpabile si durabile intr-o luna.

Cinci exercitii simple

1. Fandeaza inainte, pastrand genunchiul din spate indoit si apropiat de sol. Ridica genunchiul de pe sol, indreptand piciorul din spate. Repeta de zece ori, apoi schimba piciorul.

2. In picioare, cu talpile departate la nivelul umerilor, trage bastonul in spatele cefei, pentru a obliga spatele sa ramana perfect drept. Indoaie lent genunchii, mentine pozitia cat numeri pana la 10 (dar nu din ce in ce mai repede!), apoi revino la pozitia initiala. Acest tip de gimnstica poarta numele de izometrie si presupune mentinerea unei pozitii mai multe secunde.

3. Culcat lateral, cu un genunchi indoit, cu sprijin pe antebrat si varful ridicat, ridica piciorul. Nu uita sa pastrezi mereu varful tras in fata privirii.

4. Culcat lateral, cu sprijin pe antebrat, genunchiul indoit, cu talpa lipita de sol, tinuta cu mana, ridica piciorul de dedesubt, atat cat iti permite pozitia, pastrand mereu talpa indoita la 90 de grade. Un exercitiu excelent pentru musculatura pe pe interoril coapsei.

5. In picioare, cu mainile pe langa corp si bastonul in fata. Fandeaza inainte si du concomitent bastonul pe deasupra capului, pana la ceafa.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: Hepta

Ultimele știri