Consumul de calciu si de apa reduce riscul de a face pietre la rinichi

Femeile mai in varsta, in dieta carora calciul si apa se regasesc in mica masura, au un risc mai crescut de a face pietre la rinichi, relateaza Fox News.

Cercetatorii americani au descoperit ca femeile de peste 50 de ani ar trebui sa consume cat mai mult calciu si apa pentru a preveni aparitia pietrelor la rinichi.

Apa, dar si alte lichide, reusesc sa dilueze substantele care duc la formarea pietrelor la rinichi.

Pentru ca majoritatea pietrelor de la nivelul rinichilor contin si calciu se credea ca acesta ar trebui consumat in cantitati cat mai mici. Oamenii de stiinta americani au reusit sa demonstreze contrariul acestei credinte.

Un consum cat mai mare de alimente bogate in calciu precum prdusele lactate nu poate decat sa previna aparitia problemelor reale.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre suplimentele cu calciu, in legatura cu care cercetetorii recomanda sa te consulti cu medicul atunci cand le iei deoarece acestea pot favoriza formarea pietrelor la rinichi.

Foto: hepta.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri