Alegerea unei pompe speciale pentru sân a devenit o misiune tot mai dificilă pentru mămici datorită criteriilor de care trebuie să ţină cont. Capacitatea pompei, dar şi tipul acesteia sunt principalele aspecte pe care trebuie să le cunoşti înainte să faci achiziţia potrivită. Iată ce trebuie să ştii despre alegerea unei pompe de sân.
Cum știm să alegem o pompă pentru sân
Hrănirea bebeluşului cu lapte matern, indiferent de modalitatea de alăptare, direct de la sân ori prin intermediul biberonului, pe o perioadă cât mai mare de timp, îi asigură copilului un sistem imunitar mult mai bine dezvoltat. Laptele mamei are o concentraţie mult mai mare de lipide şi lactoză, aceasta din urmă facilitând absorbţia calciului în organism.
Capacitatea pompei pentru sân de a imita cât mai bine suptul bebeluşului îi va oferi mămicii o stare mai mare de confort şi o va ajută să obţină o cantitate mai mare de lapte. De asemenea, frecvenţa ciclurilor, dar şi puterea de vacuum şi tipul sistemului reprezintă criterii importante ce stabilesc calitatea pompei de sân. Pompele de sân sunt de două feluri: pompă de sân manuală şi pompă de sân electrică, fiecare dintre modele având propriile avantaje şi dezavantaje. Iată ce trebuie să ştii despre ele:
Pompa de sân electrică este foarte uşor de folosit, fiind una dintre cele mai practice metode de colectare a laptelui matern. Este accesoriul care funcţionează cu baterii, cu acumulatori, dar şi dacă este conectată la priză. Pompa nu are o greutate mai mare de 1 kg, iar recipientele pentru colectarea laptelui sunt perfect sterile. Datorită pompelor electrice, laptele este pompat într-un mod automatizat mult mai repede şi fără efort. Pompele de sân electrice sunt folosite în majoritatea cazurilor de mămicile care nu au nevoie să îşi elibereze sânii foarte des, însă mare atenţie ca bateriile să nu se descarce în momentul nepotrivit.
Cum poate ajuta o pompa de sân electrică:
- Extrage laptele pentru a permite golirea sânilor;
- Stochează laptele pentru momentele în care este nevoie;
- Creşte producţia de lapte;
- Extrage o cantitate mai mare de lapte într-o perioadă scurtă de timp;
- Asigură confort şi igienă.
Pompă de sân manuală. Sunt o modalitate simplă de a obţine laptele matern, fiind acţionate direct cu mâna. Este accesoriul care îi permite mămicii să colecteze laptele dintr-o poziție relaxantă, confortabilă, fără să apară durerile de spate. Avantajul pompelor de sân este că pot fi transportate oriunde și nu depind de alte surse de electricitate.
Pompele pentru sân cu sistem închis și sistem deschis. Pompele cu sistem închis sunt mai igienice deoarece prin intermediul unei membrane suplimentare laptele este imposibil de pătruns până la motorul pompei. Pompele care au sistem deschis sunt într-o măsură mai mare deschise riscului dezvoltării bacteriilor sau mucegaiului. Pentru siguranță și igienă este recomandat ca furtunul pompelor cu sistemul deschis să fie frecvent spălat, sterilizat și uscat înainte oricărei folosiri.
Din punct de vedere al longevității pompelor de sâni, diferența este realizată și de motoarele folosite. Motoarele mici sunt recomandate pentru folosirea ocazională, în timp ce motoarele mai puternice sunt recomandate pentru uzul zilnic.
Sursa foto: https://www.educlass.ro/alaptare/spectra/pompa-de-san-electrica-dubla-9-plus/#img-201288
Prețul unui implant dentar și cum alegi cabinetul stomatologic... Un nou MEDICAMENT pentru tratarea unei boli cardiace poate reduce semnificativ RISCUL DE DECES. Când va fi lansat pe pia...