Cele mai multe suplimente de vitamina C, ce se regasesc in farmacii, sunt obtinute din ingrediente chimice. De obicei acestea nu contin vitamina C naturala, ci sunt extrase folosind acid ascorbic, care este un produs chimic sintetic obtinut din glucoza, scrie secretele.com
Coaja de la o portocala de marime medie contine mai mult de 60 de flavonoide si 170 de fitonutrienti.
Coaja de portocala imbunatateste digestia. Impiedica formarea de gaze in stomac, impiedica refluxul acid, imprastiind eructatiile acide.
Coaja de portocala sustine sistemul respirator, elimina tusea si poate calma astmul.
Cojile de portocale au proprietati anti-microbiene si calmante, sustinand regenerarea celulelor hepatice.
Realizarea vitaminei C la tine acasa este un procedeu foarte simplu si nu te va costa aproape nimic, astfel:
- se aduna coaja de la o portocala si se taie fasii
- se lasa la uscat, pana cand acestea se vor
- dupa ce s-au uscat, cu ajutorul unei rasnite de cafea se macina pana cand se va forma un praf
Suplimentul natural de vitamina C este acum pregatit pentru consum.
Vezi AICI cum se administrează pentru a avea efecte maxime!