Un nou an, gânduri multe și planuri cât pentru o viață. Probabil că așa arată 2019 pentru tine, deoarece a venit momentul să schimbi ceva. Cu siguranță ți-ai promis de multe ori că de mâine vei acorda mai multă atenție sănătății tale, însă ai găsit întotdeauna scuza perfectă.
Ritmul dinamic în care ne petrecem zilele este una dintre cele mai mari piedici în adoptarea unei diete echilibrate. Dacă te-ai gândit să faci un pas înainte către adoptarea unui stil de viață sănătos, cu câteva mici schimbări poți să atingi acest obiectiv. Ne-am gândit să îți împărtășim idei simple, ușor de pus în practică, pentru a te ajuta să creezi o armonie între aspectele diferite ale vieții tale.
Adoptă o dietă echilibrată pentru a te menține sănătos
O alimentație adecvată se bazează pe consumul de fructe și legume, cereale și derivate, proteine, lactate, grăsimi sănătoase și o cantitate moderată de dulciuri. Practic, nu este nevoie să renunți la aproape nimic din meniul zilnic, însă trebuie să mănânci sănătos și cu măsură.
Într-o dietă echilibrată nu își găsesc locul produsele de tip fast-food, băuturile carbogazoase, zahărul procesat, grăsimile nesănătoase, snacks-urile, chips-urile sau alimentele procesate. Un regim sănătos trebuie să îți ofere aportul necesar de nutrienți, vitamine și minerale, fără carențe sau excese de substanțe benefice.
Trebuie să mănânci cât mai variat și să te bazezi pe o rutină care să includă trei mese principale și 1-2 gustări. Consumă cel puțin 3 legume și 2 fructe diferite în fiecare zi pentru că acestea stimulează tranzitul intestinal, cresc imunitatea, conțin vitamine, minerale și antioxidanți.
Pentru a avea mai multă energie, adaugă în mediu cereale integrale precum grâul, orezul brun, quinoa sau orzul și elimină pâinea albă. Încearcă să reduci consumul de sare și zahăr deoarece acestea au efecte nocive asupra sănătății și provoacă dependență.
Mănâncă conștient, fără să stai în fața televizorului sau la calculator, și mestecă bine alimentele. În cazul în care vrei o gustare, optează pentru nuci, fistic, caju, migdale, alune, stafide ori diferite semințe. Învață cum să atingi senzația de sațietate, să ții foamea sub control și cum să îți energizezi corpul în mod natural.
Corpul tău are nevoie de cantitatea optimă de apă în fiecare zi
Apa este esențială pentru hidratarea și curățarea organismului. Pentru a adopta un stil de viață sănătos, renunță la sucurile carbogazoase, la băuturile care conțin zahăr și la cele alcoolice. Începe-ți ziua cu un pahar de apă în care poți să adaugi puțină zeamă de lămâie.
Înainte de a servi masa, bea un pahar cu apă pentru a-ți oferi senzația de plenitudine și astfel vei mânca mai puțin. Necesarul zilnic de apă este adaptat în funcție de greutatea fiecărei persoane în parte. Mai exact, pentru fiecare 10 kg de greutate este nevoie de 330 ml. Înmulțește greutatea ta cu 33 și vei afla câtă apă trebuie să consumi în fiecare zi.
Potrivit specialiștilor, lipsa apei încetinește sau chiar oprește anumite funcții ale organismului. Prin urmare, acest lichid este extrem de important pentru un stil de viață echilibrat. Apa furnizează energie fiecărei celule din organism, previne degradarea ADN-ului, crește eficiența sistemului imunitar și intensifică asimilarea elementelor nutritive din hrana consumată.
Aceasta are o mulțime de efecte benefice asupra organismului, motiv pentru care este important să consumi zilnic o cantitate suficientă de apă pentru a ajuta corpul să funcționeze în mod corespunzător.
Cafeaua fără zahăr și ceaiul, băuturi energizante cu beneficii pentru sănătate
Înainte să renunți la cafea pentru a adopta un stil de viață sănătos, ar trebui să știi care sunt avantajele consumului acestui lichid energizant. Vorbim de o băutură energizantă cu efecte pozitive asupra sistemului cardiac și a celui cerebral. Antioxidanții din cafea protejează celulele împotriva radicalilor liberi și ajută la reglarea nivelului de glicemie în sânge prin dozarea corectă a secreției de insulină.
Potrivit unui studiu japonez, persoanele care consumă cel puțin o ceașcă de cafea simplă pe zi, reduc cu până la 20% riscul de a dezvolta hemoragii cerebrale sau atacuri vascular-cerebrale. Cafeaua ajută la combaterea depresiei, contribuie la reglarea activității hepatice, la stimularea creierului și la reducerea riscului de a dezvolta boli severe precum Parkinson sau Alzheimer.
Kafune pune la dispoziția consumatorilor o cafea de calitate, sortimente cu cafeină și decofeinizate. Tot ce trebuie să faci pentru a te bucura de toate aceste beneficii este să consumi cafeaua fără zahăr, lapte sau alte ingrediente adăugate.
Ceaiul consumat fără zahăr are, de asemenea, un efect extraordinar asupra sănătății organismului. Această băutură este folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite boli, afecțiuni sau alergii. Există o gamă variată de ceaiuri, motiv pentru care ai de unde alege pentru a include în dieta ta această băutură delicioasă. Cele mai potrivite sortimente pentru consum zilnic sunt ceaiul alb, cel negru, de mentă, cel din ghimbir, de floarea-pasiunii, din urzică, ginseng, lemn dulce sau ceaiul verde.
Un stil de viață sănătos începe cu multă ambiție și perseverență. Dacă ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi obiceiurile, cu siguranță câteva dintre ideile prezentate mai sus îți vor fi de ajutor. Reflectă asupra a ceea ce ți se potrivește și adoptă o rutină zilnică pe care să o susții pe termen lung!
Rugăciune foarte puternică în vreme de necaz către icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului... 4 analize medicale de rutină pe care să le faci în fiecare an...