Antena Căutare

Cum să alegi un antrenor personal potrivit?

Decizia de a lucra cu un antrenor personal vine adesea din nevoia sau dorința de a găsi o persoană specializată care să te ajute și să te motiveze să-ți îndeplinești obiectivele individuale.

Cum să alegi un antrenor personal potrivit? | Unsplash

Știm cu toții că orice formă de mișcare este benefică organismului, însă dacă nu urmezi un program personalizat de exerciții fizice îți va fi greu să ajungi la silueta dorită.

Un specialist vine cu un plan complex de antrenament, adaptat tipului tău somatic, îți oferă motivație și îți verifică tehnica de lucru constant ca să se asigure că vei obține rezultate vizibile referitoare la sănătate și fitness. Totuși, este importantă și relația pe care o construiești cu instructorul, așa că trebuie să alegi o persoană care să se potrivească planurilor și ritmului tău de lucru. Iată de ce trebuie să ții cont când alegi un antrenor personal.

Efectuarea testelor de diagnosticare

Înainte de începerea efectivă a programului de antrenament este necesar ca instructorul să-ți evalueze nivelul de sănătate și de pregătire fizică. Ca antrenor personal, George Brailoiu analizează întâi de toate tipul somatic al unui client – endomorf, ectomorf sau mezomorf, pentru a stabili în ce categorie se încadrează acesta, cât de repede reține sau elimină apa și cât de ușor ia în greutate.

Articolul continuă după reclamă

În acest sens, sunt analizate aspecte ce țin de musculatură, țesutul adipos, metabolism, grosimea oaselor, mobilitate, dietă ori afecțiuni medicale. Pe baza evaluării instructorul va stabili ce activitate fizică ți se potrivește astfel încât să beneficiezi de un antrenament crescut gradual și sănătos.

Crearea unui plan de antrenament personalizat

În alegerea unui specialist trebuie să știi ce gamă de exerciții fizice îți pune la dispoziție, dacă sesiunile de mișcare sunt bazate pe structurile tale fizice ori cum va fi adaptat programul de antrenament în funcție de progresul pe care îl faci.

În situația în care observi că instructorul face cu un alt client aproape aceleași lucruri pe care le-a făcut și cu tine, acest lucru ar trebui să-ți dea de gândit. Un profesionist va personaliza programele fiecărui client în parte și va planifica sesiunile de exerciții în avans astfel încât să le poată modifica raportat la nevoile curente de zi cu zi.

Experiența în domeniu

Atunci când vrei să alegi un antrenor personal potrivit este util să ții cont și de experiența și pregătirea teoretică a instructorului. În afară de certificările de bază, o persoană calificată poate fi pregătită și pentru anumite categorii de antrenamente.

De pildă, un antrenor specializat în programe hard-core sau culturism s-ar putea să nu fie o alegere prea bună dacă îți dorești un corp tonifiat. Este recomandat să știi ce tip de clienți are instructorul în general, dacă stăpânește principiile și tehnicile de fitness ori dacă are și specializare în nutriție, dat fiind faptul că antrenamentele fizice sunt strâns legate de o dietă echilibrată.

Istoricul său în obținerea rezultatelor

În mod ideal un antrenor personal trebuie să aibă un website oficial unde să poți afla cât mai multe detalii despre el. Părerile altor clienți sunt importante, mai ales dacă sunt legate de rezultate pe care și tu ți le dorești. În situația în care a antrenat persoane cu aceleași obiective ca și tine, cu siguranță înțelege problemele cu care te confrunți, dar și obstacolele pe care le vei întâmpina în călătoria ta.

Fiecare persoană care apelează la un antrenor personal are o țintă diferită, însă dacă reputația antrenorului personal ales este una bună atunci în mod sigur este potrivit și pentru tine.

Interesul activ pentru antrenamente

Cu toate că aspectul fizic al unui antrenor personal nu este principalul criteriu în funcție de care trebuie să-l alegi, este totuși un bun indicativ în ceea ce privește interesul său pentru sport. De asemenea, un om pasionat și dedicat meseriei sale te va întreba întotdeauna cum te simți, dacă observi rezultate, care este starea ta după antrenamentul efectuat, ce ai mâncat ori dacă vrei să aduci ceva modificări programului de exerciții. Interesul său pentru fiecare aspect legat de sport dovedește că este preocupat de progresul tău și motivat să te ajute să obții silueta mult visată.

Personalitatea antrenorului

Asigură-te că te vei simți confortabil cu persoana cu care vei lucra și că este un om care te ajută să îți păstrezi motivația. Este de la sine înțeles că ai nevoie de încurajare și un plan bine definit ca să ajungi acolo unde îți dorești, așa că trebuie să fii compatibil că antrenorul personal în toate privințele ca să faci performanță.

Înainte să te gândești la costul serviciilor sau disponibilitatea antrenorului, de altfel aspecte deloc de neglijat, încearcă să prioritizezi lucrurile pe care le cauți la un instructor personal. Este crucial ca cel pe care-l vei alege să aibă competențele necesare pentru a te ghida în lumea sportului, mai ales că succesul tău depinde în cea mai mare măsură de motivația și disciplina pe care ți le insuflă antrenorul.

Premieră medicală în România! Robotul MAKO, folosit în intervențiile ortopedice de protezare... Un expert de la OMS a anunțat! Când va fi gata vaccinul pentru coronavirus! „Există două variante”...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x