- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
A lua in greutate in timpul sarcinii este ceva perfect normal si sanatos. Organismul se pregateste singur pentru perioada in care va purta inauntrul sau o alta viata pe care trebuie s-o hraneasca si s-o ajute sa creasca sanatos. Ca rezultat al schimbarilor metabolice, pot aparea depuneri de grasime in diferite parti ale corpului - mai ales pe solduri si abdomen. Dar fara indoiala, acest proces aduce un plus de feminitate oricarei femei insarcinate.
Totusi, acest proces de ingrasare poate fi accentuat chiar de femeia in cauza. Circula chiar mituri conform carora o femeie gravida ar trebui sa manance cat pentru doi. Insa e o idee total gresita, mai ales atunci cand iti doresti sa ai o sarcina sanatoasa si un organism la fel. In timpul sarcinii, de fapt, organismul are nevoie de un foarte mic plus caloric, adica aproximativ 500 de calorii in plus pe zi. Si oricum, mai degraba atentia ar trebui indreptata catre organizarea judicioasa a meselor, decat spre numaratoarea caloriilor.
De asemenea, multe femei sunt tentate sa creada ca atata timp cat sunt insarcinate trebuie sa stea deoparte de orice fel de exercitiu fizic. Cu exceptia unor contraindicatii ferme din partea medicului care poate vedea anumite riscuri in sarcina, altfel, orice femeie gravida sanatoasa poate face miscare in anumite limite. Exercitiul fizic pregateste mult mai bine corpul pentru momentul nasterii care va fi astfel mai scurt si mai usor...
Totusi, in ciuda oricaror masuri luate, dupa nastere un anumit numar de kilograme dispare, insa va ramane un surplus de greutate. Iata cateva sfaturi pe care noi le consideram utile si pe care ti le impartasim cu drag, cu gandul sa nu cazi in capcana unor regimuri de slabit care nu vor avea nici pe departe efectul scontat:
1. Nu uita ca dietele drastice sunt complet irationale si neeficiente!
Asteapta macar doua luni dupa ce ai nascut, apoi mobilizeaza-te catre o dieta echilibrata.
2. Dietele extreme de obicei nu fac decat sa aduca si mai repede inapoi kilogramele pierdute
Dupa o perioada de foame si abstinenta, se instaleaza imediat sindromul frigiderului (mananci tot din el, fara sa te mai gandesti daca ti-e foame sau nu).
3. Incearca sa mananci normal
O alimentatie normala si corecta din punct de vedere cantitativ are o directa influenta asupra cantitatii si calitatii laptelui. Sunt excluse deci exagerarile cu mesele copioase.
4. Femeile pierd in greutate in perioada alaptarii
E un fapt dovedit stiintific care are legatura cu intregul proces hormonal prin care trece organismul dupa nastere. Deci, alaptati-va copilul! Va veti face si voua un mare bine si va veti intra in forma mai repede decat va imaginati!
La toate cele de mai sus, adaugati si miscarea. Faceti sport si veti vedea cum silueta voastra incepe sa incapa usor usor in hainele pe care le aveati dinainte de a ramane insarcinata! Specialistii recomanda inceperea activitatii fizice la 6-8 saptamani dupa nasterea normala si la 9-10 saptamani dupa cezariana.
Citeste si Sfatul Parintilor
FOTO: submitproductratings.com