Cum te lasi de dulciuri in cinci pasi simpli!

Tuturor ne plac dulciurile si ne este foarte greu sa renuntam la acel desert dupa masa de pranz, la acele bucatele de ciocolata cand ne uitam la un film sau acea portie mare de inghetata cand este cald afara.



1. Redu treptat cantitatea de zahar consumata

Asta daca nu vrei sa faci vreun sevraj prea puternic. Daca mananci 2 batoane de ciocolata pe zi, treci intai la unul pe zi timp de o saptamana, apoi unul la doua zile timp de o saptamana, pentru ca in final sa renunti de tot. Redu, de asemenea, numarul linguritelor de zahar puse in cafea, treci de la iaurt cu fructe cumparat la un amestec facut in casa si asa mai departe.

2. Renunta la pastele fainoase albe

Nu uita ca si painea alba, orezul, pastele au acelasi efect ca si zaharul, asa ca treci pe varianta integrala: paine si paste integrale, orez brun, cereale etc. Evita si produsele de patiserie - chiar daca nu par foarte dulci, ele contin o multime de calorii.

3. Fara tentatii in casa

Daca esti mare amatoare de dulciuri nu-ti face iluzii ca vei putea rezista in fata unei ciocolate puse in frigider. In urmatoarele saptamani ar fi bine sa elimini tentatiile dulci din jurul tau.

4. Descopera zaharul ascuns

In zadar faci efortul de a renunta la dulciuri daca consumi zaharul ascuns de producatori in ketchup, sosuri si alte alimente care nici macar nu au gust dulce. Citeste bine etichetele si evita produsele care contin zahar sub orice forma.

5. Evita indulcitorii artificiali

Intr-adevar, nu au calorii, insa scopul tau este sa elimini dependenta fizica de zahar, dar si dependenta emotionala pe care ti-o da gustul dulce. Nu uita ca si variantele mai naturale, de exemplu fructoza sau mierea, sunt tot forme de zahar.

Daca reusesti sa respecti acesti pasi, atunci fii sigura ca vei reusi sa renunti la acele dulciuri care nu iti aduc decat un aport mare de grasimi saturate si kilograme in plus.


Foto: yummydelicious.com

Ultimele știri