Căutare Live

De ce ne îngrășăm iarna. Puțini știu răspunsul real și ce pot face ca să evite acest lucru

Deși majoritatea oamenilor dau vina pe sărbătorile de iarnă atunci când pun câteva kilograme în plus, răspunsul este cu totul altul.

De ce ne îngrășăm iarna. Puțini știu răspunsul real și ce pot face ca să evite acest lucru

o fată care se ține de burtă, îmbrăcată într-un top roșu, se află într-o sală de sport

Cei de la Bright Side și-au făcut foarte bine temele și au aflat câteva dintre motivele pentru care ne îngrăsăm în perioada sărbătorilor de iarnă, masa de Crăciun nu se găsește printre cauzele îngrășării.

Care sunt principalele motive pentru care ne îngrășăm iarna

Află de ce iei câteva kilograme în plus, în perioada rece a anului. Iată care sunt cele 4 motive, dar și soluții pentru a scăpa de greutatea nedorită:

1. Metbolismul crescut

În perioada rece, metabolismul nostru crește semnificativ. Corpul nostru consumă mai multă energie pentru a-și stabiliza temperatura și pentru a rămâne cald, iar acest lucru duce la consumul în exces a mai multor alimente, unele fiind nefavorabile metabolismului nostru. Metabolismul crescut este o principală cauză a dorinței noastre de a mânca cât mai multe alimente bogate în grăsimi.

Soluția pentru metabolismul crescut: Păstrați o temperatură constantă și confortabilă în casă sau în mediul în care stați o perioadă lungă, iar corpul nu va mai consuma energia pe care o folosește atunci când se încălzește singur, atfel, nu veți mai avea nevoie de alimente suplimentare.

2. Celulele rețin mai multe grăsimi

Un studiu arată faptul că primul strat de celule ale pielii reacționează într-un mod pozitiv la lumina soarelui. Acestea se micșorează și rețin mai puține grăsimi pe perioada verii. Iarna, celulele suferă după razele soarelui, iar din acest motiv strâng mai multe grăsimi în corp, care duce la o creștere semificativă în greutate.

Citește și: Cele mai importante lucruri despre metabolismul tău pe care probabil că nu le știai

Soluția pentru celulele care rețin prea multe grăsimi: Încercați să vă expuneți cât mai mult la lumina soarelui, treziti-vă mai de dimineață pentru a prinde răsăritul și petreceți mai mult timp în aer liber.

3. Pregătirile pentru "hibernare"

La fel ca și urșii, oamenii au momentele lor de "hibernare" în perioada rece, când își doresc să doarmă mai mult. Odată cu venirea frigului, instinctele noastre primitive se activează inconștient și ne fac să consumăm mai multe calorii, chiar și când dormim.

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
angela coffman imbracata intr-o bluza neagra cu imprimeiu floral
Angela se declară cea mai econoamă mamă. Nu-și lasă familia nici să folosească hârtie igienică. Ce spune soțul ei
Angela se declară cea mai econoamă mamă. Nu-și lasă familia nici să folosească hârtie igienică. Ce spune soțul ei
Mai multe articole

Soluție pentru "hibernare": Relaxați-vă. Nu puteți face nimic pentru a preveni acest motiv al îngrășării. Știm cu toții cât de confortabil este să stai în patul tău și să vizionezi un film pe Netflix.

4. Încălzirea prin mâncare

Vremea rece ar putea să declanșeze câteva schimbări de comportament ale corpul uman, care ajută la depozitarea grăsimilor. Mai exact, mâncarea reprezintă o modalitate prin care ne încălzim, mai ales atunci când suntem răciți. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne dorim să mâncăm cât mai mult. De asemenea, alimentele pe care le considerăm mai "confortabile" în această perioadă sunt dulciurile și produsele de patiserie, fierbinți.

Citește și: Atenție, români! Când trebuie să mănânci cozonac, dacă nu vrei să te îngrași!​

Soluție pentru încălzirea prin mâncare: Puteți încerca să consumați alimente care se digeră mai greu, pentru că vă poate ține mai mult timp de cald. Bananele sunt foarte bune în această perioadă, sunt bogate în vitamina B, dar și magneziu, iar acest lucru vă reglează temperatura corpului.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă te culci la 10 seara. Puțini știau că ăsta e secretul celor mai longevivi oameni... Ce înseamnă când ți-e poftă de murături. Mesajul pe care ți-l transmite corpul nu trebuie ignorat...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri