Chiar si de aceasta te poti dispensa in cateva zile, dupa ce inveti sa aprozimezi cantitatile "din ochi". Daca respecti intocmai cantitatile prezentate mai jos, vei consuma 1.600 de calorii pe zi. Asta inseamna ca vei slabi lent, dar fara foame si stres. Ai toata libertatea de a-ti face propriile combinatii, atata timp cat respecti regulile.
Reguli
Fa-ti un program de 3 mese si 2 gustari, la aceleasi ore, nu depasi cantitatile recomandate, nu trisa in privinta alimentelor interzise, nu gusta nimic intre mese, bea doar apa, redu sarea, zaharul si grasimile, tine minte ca alcoolul este doar pentru ciocnit sau gustat, nu pentru baut!
Ingrediente si cantitati
Iata ce poti manca intr-o zi, in timpul celor 3 mese principale si doua gustari. Legumele sau carnea se cantaresc dupa ce le-ai preparat.
1. 200 g de carne slaba (pui fara pielita, vita) sau peste slab (salau, stiuca, stavrid, cod)
2. 50 g de branza de vaci slaba, cas sau urda
3. 500 g de lapte dulce degresat, lapte batut sau iaurt degresat
4. 1 ou fiert tare (dar nu mai mult de doua oua pe saptamana)
5. 150 g paine graham, intermediara sau neagra, sau 500 g mamaliga
6. 400 g legume cu 5% glucide: fasole verde, praz, gulii, varza, conopida, dovlecel, spanac, rosii, castraveti, salata verde, ardei, ridichi, vinete, andive, ciuperci, bame, sparanghel, urzici, stevie, loboda, untisor, papadie
7. 100 g legume cu 10% glucide: ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel
8. 200 g legume cu 20% glucide (cantarite fierte): cartofi, fasole uscata, mazare boabe, sau 100 g orez, gris, paste fainoase
9. 300 g fructe cu 10% glucide: mere, pere, mandarine, portocale, gutui, capsuni, cirese, visine, fragi, zmeura, afine, coacaze, caise, piersici sau 600 g pepene verde sau galben, sau 500 g grepfrut
10. 10 g unt
11. 5 g margarina
12. 30 ml ulei
Poti adauga condimente, dupa gust si cat mai multa apa!
Alimente interzise
Scoate-le din meniul tau obisnuit: carne grasa (porc, oaie, miel, gasca, rata), peste gras (morun, nisetru, crap), mezeluri, icre, conserve de carne sau peste, lapte integral, condensat sau praf, branzeturi fermentate (telemea, cascaval, branza topita), maioneza, sosuri cu unt, smantana, frisca, bomcoane, ciocolata, prajituri si alcool.