- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă ai încercat toate variantele pentru a scăpa de kilogramele în plus şi nu ai reuşit, poate nu ai făcut ce trebuie. Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a devenit celebru în întreaga lume după ce a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară.
A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016.
Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate este mai mic, potrivit Adevărul.ro.
Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii:
- Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
- Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă.
- Creşte calitatea somnului.
Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire.
Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz.
Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.