Una dintre cele mai sănătoase legume, prietena cea mai bună a siluetei perfecte și dușmanul de temut al kilogramelor în plus, este ceapa roșie. Nutriționiștii o recomandă în diete, în special celor ce își doresc să slăbească în zona abdomenului, însă aceasta poate avea numeroase beneficii pentru corpul tău.
Mâncați zilnic 70-100 g ceapă roșie
Potrivit secretele.com, nutriționiștii afirmă că după doar o lună, timp în care ați consumat în fiecare zi între 70-100 g ceapă roșie crudă, veți fi plăcut surpinși să vedeți că ați dat jos minim câteva kilograme fără să faceți nici cel mai mic efort.
Motivul? Ceapa conține compuși activi care eficientizează digestia. Mai mult, compușii conținuți de ceapa roșie (care conține de două ori mai mulți antioxidanți decât cea albă) fluidifică sângele, previne formarea trombilor și reduc nivelul colesterolului rău.
Și asta nu e tot. Ceapa roșie consumată zilnic întărește celulele, reduce procesele inflamatorii și ține bolile cardiovasculare dar și diabetul departe.
Folosiți și cojile
Este foarte important să valorificați ceapa roșie așa cum trebuie, așa că nu aruncați nici cojile, pe care le puteți folosi la obținerea ceaiului. Pentru ca ceapa roșie să nu se strice, trebuie ținută în locuri răcoroase, uscate și foarte bine aerisite. Ceapa roșie nu se păstrează în frigider sau în pungi de plastic! Odată curățată, aceasta trebuie consumată pe loc, altfel devine toxică.
Greșeli nesănătoase pe care le faci la masă: Nu folosiți același cuțit pentru mai multe produse!... Ce consumăm în această toamnă? Iată o listă a alimentelor româneşti care reprezintă o sursă importantă de carbohidrați d...