Dieta daneză cu pui. Slăbești chiar și 10 kilograme, fără să te înfometezi

Dieta daneză este una dintre cele mai populare diete de slăbit. Dieta daneză cu pui este o variantă ce ajută la pierderea rapidă a kilogramelor, fără a te înfometa, așa cum se întâmplă în cazul multor alte cure de slăbire

Dieta daneza cu pui

Dieta daneză este una dintre cele mai populare diete de slăbit. Dieta daneză cu pui este o variantă ce ajută la pierderea rapidă a kilogramelor, fără a te înfometa, așa cum se întâmplă în cazul multor alte cure de slăbire

Dieta daneză este atât de apreciată tocmai pentru că are rezultate rapide. Dieta daneză cu piept de pui este una specifică și este specială pentru persoanele care nu se simt sătule dacă nu mănâncă măcar o bucățică de carne.

Dieta daneză, dieta de 13 zile. Cum funcționează

Dieta daneză, fie că este cu pui, vită, curcan sau cu pește, este o dietă de slăbit destul de restrictivă, de aici și rezultatele rapide pe care le promite această cură de slăbire.

Orice adaos de aliment în afara celor permise în cură impune oprirea imediată a curei, fiindcă ea nu mai are niciun efect. Dieta daneză poate fi reluata abia peste 6 luni. Daca nu rezistați să țineți dieta daneză mai mult de 6 zile, opriți-vă și reluați dieta după 3 luni.

Dieta daneză nu este recomandată persoanelor care au probleme de sănătate. Fiind o dietă destul de restrictivă și cu un aport calori scăzut este extrem de important ca în timpul ei să bem o cantitate de lichide suficientă.

De asemenea, alcoolul este strict interzis în timpul dietei, efectele adverse putând fi unele nedorite.

Specialiștii ne recomandă ca prima masă a zilei să nu fie servită mai târziu de oră 9:00. Prânzul trebuie luat undeva între 12:00 și 14:00, iar cina va fi cuprinsă în intervalul orar 17:00-18:00.

Dieta daneză cu carne de pui este eficientă tocmai pentru că este slabă caloric. Carnea de pui se poate găti în multe feluri. Acest aport slab de calorii se datorează faptului că păsările pun grăsime doar la nivelul pielii, care oricum se îndepărtează în procesul de gătire.

Dieta daneză cu pui. Ce alimente sunt permise

Ca să țineți o cură completă și corectă pentru 13 zile va trebuie următoarele elemente: carne de pui, ouă, legume: țelină, broccoli, morcovi, spanac, fasole verde, roșii, salată verde, mere, portocale, lămâie, țelină, șuncă de pui slabă, iaurt natural, slab în grăsimi, brânză de vaci slabă. Dieta daneză cu pui se bazează doar pe aceste alimente și nimic altceva dacă vrei rezultate. Acestea nu se consumă oricum, ci necesită un anumit program, un meniu zilnic recomandat.

Dieta daneză. Meniu zilnic

Dieta daneză cu pui - Ziua 1

 • Dimineață: 1 ceașca de cafea sau ceai verde cu 1 cub de zahăr brun
 • Prânz: 2 ouă fierte tari, 350 g spanac fiert, 1 roșie mare
 • Cină: 1 salată verde cu suc de lămâie, 200 g piept de pui la grătar

Dieta daneză cu pui - Ziua 2

 • Dimineață: 1 ceașca de cafea sau ceai verde cu 1cub de zahăr brun
 • Prânz: 1 iaurt natural slab în grăsimi, 200 g șuncă de pui slabă
 • Cină: 1 salată verde cu suc de lămâie, 200 g piept de pui la grătar

Dieta daneză cu pui - Ziua 3

 • Dimineață: 1 ceașca de cafea sau ceai verde cu 2 cuburi de zahăr brun, 1 felie de pâine prăjită
 • Prânz: 200 de g pui la grătar, 1 salată mică cu suc de lămâie
 • Cină: 1 țelină fiartă, 1 roșie mare, 1 portocală, 1 felie șuncă de pui slabă

Dieta daneză cu pui - Ziua 4

 • Dimineață: 1 ceașca de cafea sau ceai verde cu 1 cub de zahăr brun, 1 felie de pâine prăjită
 • Prânz: 200 g de pui fiert, 200 ml suc de mere proaspăt
 • Cină: 1 ou fiert, 1 morcov râs, 250 g brânză de vaci slabă

Dieta daneză cu pui - Ziua 5

 • Dimineață: 1 morcov mare, dat pe răzătoare
 • Prânz: 200 g pui fiert, 100 g fasole verde fiartă
 • Cină: 1 țelină rasă amestecată cu 1 iaurt mic

Dieta daneză cu pui - Ziua 6

 • Dimineață:1 ceașca de cafea sau ceai verde cu 2 cuburi de zahăr brun
 • Prânz: 200 g broccoli fiert cu suc de lămâie, 1 roșie mare
 • Cină: 250 g piept de pui la grătar, 1 salată verde, 1 țelină mică

Dieta daneză cu pui - Ziua 7

Din ziua 7 se reia meniul zilnic până in ziua 13

Dieta daneză menținere

Pentru că este un regim drastic în care mănânci 600-700 de calorii pe zi, trebuie să ai grijă după ce îl termini. Nu trebuie să faci o trecere bruscă de la alimentele din meniu la cele pe care le preferi. E indicat să crești cu cate 100-200 de calorii pe zi aportul după ce ai terminat dietă daneză.

Nu sări de la 600 de calorii la 1.500 de calorii, în doar o singură zi. Poți cauza un șoc caloric și poți pune la loc toate kg eliminate în cele 13 zile de dietă daneză. Medicii susțin că organismul e lipsit de vitamine și minerale din cauza lipsei unor alimente.

Trebuie să îți amintești că, dacă ai slăbit cu dieta daneză, care se ține o data la 2 ani, nu o mai poți ține în următoarele luni. Fă-ți o lista cu alimente preferate, dar sănătoase. Consumă multe legume pe bază de apa (castravete, ardei gras, gogoșari, dovlecei etc). Bea 2 litri sau chiar 3, de apa, pe zi. Renunță la alimente procesate (mezeluri) și consumă proteine proaspete (indicată e carnea de curcan).

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre Dieta daneză și cele 13 zile de program

Dieta Rina - Meniul pe zile, detaliat, pentru a slăbi rapid 10 kilograme​

Ultimele știri