Antena Căutare

Pași obligatorii de urmat! Dieta de "recuperare" a siluetei după sărbătorile de iarnă

Zilele de Crăciun și Anul Nou înseamnă mai multă liniște și odihnă, desprinderea de realitatea de la serviciu sau de la școală și de grijile cotidiene, însă, de cele mai multe ori, relaxarea, indulgențele culinare și mai multe ore de somn ne aduc și niște kilograme în plus, afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Zilele de Crăciun și Anul Nou înseamnă mai multă liniște și odihnă, desprinderea de realitatea de la serviciu sau de la școală și de grijile cotidiene, însă, de cele mai multe ori, relaxarea, indulgențele culinare și mai multe ore de somn ne aduc și niște kilograme în plus, afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu.

"Acest lucru este valabil pentru întreaga familie, de la cei mari și până la cei mai mici. O dietă fadă sau de înfometare este cea mai păguboasă alegere, pentru că rezultatele se obțin rapid, însă ele nu sunt de durată", precizează nutriționistul.

Potrivit Lygiei Alexandrescu, după sărbători trebuie să se revină la o dietă echilibrată, ușor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare din această perioadă.

În opinia sa, vegetarianismul strict nu este nici pe departe o soluție pe termen lung, însă este foarte utilă și recomandată o mărire a cantităților de fructe, legume, cereale integrale și semințe consumate în această perioadă a anului.

Articolul continuă după reclamă

"Este important așadar să consumăm o mare diversitate de legume și fructe colorate pentru a putea beneficia la maxim de efectele lor asupra sănătății. Asta pentru că ele conțin o serie de substanțe nutritive fitochimice, care se combină și se completează reciproc în lupta pentru menținerea stării de sănătate. Din dieta întregii familii nu trebuie să lipsească legumele și fructele proaspete, cereale integrale bogate în fibre, proteinele de natură superioară din pește și lactate fermentate (chefirul, sana, laptele bătut)", subliniază Lygia Alexandrescu.

Totodată, dieta zilnică trebuie împărțită în trei mese principale și două gustări de fructe, iar între mese să se consume din abundență lichide care hidratează: apă și ceai neîndulcit.

Gustarea de fructe de dimineață poate fi formată din fructe mai dulci, cu indice glicemic superior, iar cea de după-amiază din fructe mai acre.

De asemenea, mișcarea joacă un rol esențial în activarea metabolismului și de aceea măcar activitățile fizice de rutină (mers pe jos, urcat scări, plimbare în parc, bicicletă, role) trebuie practicate.

Nutriționistul subliniază că pentru hidratare nu trebuie băute lichide foarte reci, pe care bărbații le preferă indiferent de anotimp, ci lichide calde sau la temperature camerei. Totodată, alimentele condimentate (iuți și sărate) trebuie și ele limitate.

Sursa: Agerpres

8 remedii care te scapă imediat de mahmureală... Dacă ai onduleuri, vei iubi acest tratament. Gel 100% natural, preparat acasă, ideal pentru întinderea părului creț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x