Antena Căutare

E oficial: Adevărul despre consumul de mezeluri şi pericolul la care ne expunem când le mâncăm

Specialiștii recomandă consumul de mezeluri și carne în cantități mici, ca urmare a evaluării publicate de Centrul internațional de cercetări asupra cancerului (CIRC), parte a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care arată că mezelurile sunt cancerigene, iar carnea (cu excepția celei de pui) ar putea fi la fel de nocivă.

E oficial: Adevărul despre consumul de mezeluri şi pericolul la care ne expunem când le mâncăm
Mezelurile sunt foarte periculoase | www.opiniatimisoarei.ro

Specialiștii recomandă consumul de mezeluri și carne în cantități mici, ca urmare a evaluării publicate de Centrul internațional de cercetări asupra cancerului (CIRC), parte a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care arată că mezelurile sunt cancerigene, iar carnea (cu excepția celei de pui) ar putea fi la fel de nocivă.

Conform specialiştilor, sunt admise sub 500 de grame de carne roșie pe săptămână și "foarte puține sau zero" produse procesate (cârnați, salam, pateu și alte mezeluri). Ideal ar fi să nu se consume mai mult de 300 de grame de carne roșie pe săptămână. Dr. Dominique Bessette, de la INCa (Institutul național francez pentru cancer) adaugă faptul că cele 500 de grame de carne pe săptămână ar trebui împărțite în porții care să nu depășească 70-100 de grame. Însă mezelurile "nu ar trebui să reprezinte un aliment zilnic", adaugă ea.

Desertul preferat al copiilor, bombă cancerigenă! Cum îţi pui familia în pericol, fără să ai habar

În ceea ce privește cantitatea de carne ce poate fi consumată fără riscuri, Centrul internațional de cercetări asupra cancerului (CIRC) răspunde și mai prudent. "Riscul crește pe măsura cantității de carne consumate, însă datele disponibile pentru această evaluare nu permit stabilirea unui nivel de siguranță", arată Centrul.

Astfel, în cursul vieții, șase persoane din 100 fac o formă de cancer de intestin, potrivit dr. David Spiegelhalter de la Universitatea Cambridge. Dacă cele 100 de persoane ar mânca zilnic un sandwich cu bacon (circa 50 de grame), ar exista șapte cazuri de cancer în loc de șase, adică unul mai mult, calculează el.

În Australia se recomandă consumul a 65-100 de grame de carne roșie preparată de trei-patri ori pe săptămână, arată Kathy Chapman, președintă a Comitetului de nutriție și activitate fizică din cadrul Cancer Council of Australia.

Toți specialiștii sunt de acord că alimentația trebuie să fie variată și echilibrată, ceea ce presupune consumul de fructe și legume, de cereale complete care asigură un aport de fibre bune pentru intestin.

Sursa: agerpres.ro

De la mit, la realitate. Ce se întâmplă când ți se zbate ochiul... Vegetarienii din întreaga lume au primit o veste șocantă! Nimeni nu credea că este posibil așa ceva!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x