Antena Căutare

Efect uluitor! Ai habar ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi?

Este cunoscut ca gălbenuşurile au foarte mult colesterol, dar consumate moderat pot face minuni pentru organismul tău

Este cunoscut ca gălbenuşurile au foarte mult colesterol, dar consumate moderat pot face minuni pentru organismul tău

Ouăle sunt bogate în vitaminele A, B6 și E și conțin foarte multe substanțe care ajută la o bună funcționare a organismului. În plus, conțin și un nutrient extrem de important pentru stimularea dezvoltării creierului și pentru îmbunătățirea memoriei.

Consumul de ouă îmbunătățește vederea, te ajută să te menții în formă, contribuind la reglarea metabolismului, și protejează oasele și mușchii.

Articolul continuă după reclamă

MITURI DESPRE OUĂ:

Consumul de ouă creşte colesterolul – FALS. "Nivelul ridicat de colesterol nu este consecinţa unui anumit aliment, ci a întregii diete, mai ales a conţinutului acesteia în acizi graşi saturaţi", atrage atenţia nutriţionistul Flavia Manole. Potrivit unui studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Yale, consumul zilnic de ouă nu creşte semnificativ nivelul de colesterol iar beneficiile acestui aliment banal depăşesc cu mult aşa-zisele pericole mai mult sau mai puţin argumentate.

Oul crud este mai sănătos – FALS. Există o serie de controverse legate de modul în care este cel mai bine să consumăm ouăle. Cei mai mulţi naturişti susţin că forma de administrare în care oul are maximum de calităţi nutritive şi terapeutice este oul crud. Pe de altă parte, epidemiologii atrag atenţia despre posibilitatea existenţei unei bacterii foarte periculoase (Salmonella enteritidis - de cele mai multe ori germenii provin de pe solul sau din cuibarul murdărit cu materii fecale).


Ouăle ne fac mai deştepţi – ADEVĂRAT. Complexul de vitamina B din ouă ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. De asemenea, “oul conţine lecitină, care menţine sănătatea vaselor capilare, vitamina B6, care previne oboseala mentală, şi colină, indispensabilă pentru sinteza acetilcolinei (un neurotransmiţător cerebral)”, spune Mihaela Bilic în "Sănătatea are gust".

Oul care pluteşte în apă este proaspăt – FALS. Un test simplu pentru verificarea prospeţimii oului este scufundarea acestuia într-un vas cu apă rece. Un ou proaspăt va sta la fundul vasului, iar cel învechit se va ridica parţial sau chiar poate să plutească. Păstrarea îndelungată a ouălor, mai ales la temperaturi crescute şi în condiţii neadecvate de umiditate, determină apariţia semnelor de învechire cu posibile efecte toxice sau iritante asupra tubului digestiv.


Ce se întâmplă dacă aplici puțin oțet pe piele! Efectele se văd imediat! Ai curajul să încerci?... A mâncat doar banane pe timpul sarcinii! Cum arată femeia şi ce s-a întâmplat cu bebeluşul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x